Γιάγια Τουρέ: «Θέλω να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 12:14
UPD:12:36
A- A A+

Πιο κοντά από ποτέ στην αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό είναι ο Γιάγια Τουρέ, καθώς όπως υποστηρίζει, του οφείλονται χρήματα, ενώ δηλώνει αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά των υπευθύνων του Ολυμπιακού απέναντί του.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί οφειλών προς τον αφρικανό ποδοσφαιριστή, ενώ σημειώνει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για τον 23χρονο άσο. Ωστόσο ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη αν έρθει πρόταση που τους ικανοποιεί. Ο μάνατζερ του παίκτη πάντως, υποστηρίζει πως υπάρχει πρόταση -όχι από την Τσέλσι- και μάλιστα αρκετά υψηλή.

Σε συνέντευξή του στο Sportime από το αεροδρόμιο του Παρισιού, ο Γιάγια Τουρέ εξέφρασε την επιθυμία να φύγει, αφού, όπως υποστηρίζει, ο Ολυμπιακός του οφείλει χρήματατ, ενώ, όπως υποστηρίζει δεν έχει φροντίσει για την έκδοση βίζας.

«Θέλω να φύγω από τον Ολυμπιακό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται και πως λειτουργούν στον Ολυμπιακό. Δεν είναι καθόλου-μα καθόλου-επαγγελματική η συμπεριφορά τους. Αριστερά και δεξιά ακούω πως με θέλει ο μισός πλανήτης και η ίδια η ομάδα μου με έχει απλήρωτο αρκετό καιρό. Το ξέρετε αυτό; Γνωρίζετε ότι δεν έχουμε βίζα να επιστρέψουμε εγώ και η οικογένειά μου στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο Τουρέ.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου με αφήνουν απλήρωτο. Σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί, ήταν συνεπέστατοι απέναντί μου. Στον Ολυμπιακό με έχουν ξεχάσει και αντί να με πάρουν τηλέφωνο να μου εξηγήσουν τι έχει γίνει, έχουν αδιαφορήσει πλήρως. Τον Μάιο έπρεπε να πάρω ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τα δικά μου δεδομένα, αλλά έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε και δεν έχω καμία απολύτως ειδοποίηση. Επίσης, δεν μου έχουν πληρώσει το πριμ της κατάκτησης του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου που προβλέπεται βάσει του συμβολαίου μου. Μήπως δεν κατέκτησα το νταμπλ με τον Ολυμπιακό; Η υπομονή μου έχει εξαντληθεί και έχω μιλήσει ήδη με τον δικηγόρο για να ψάξει τους νόμους και να με συμβουλεύσει αν έχω δικαίωμα να προσφύγω στην FIFA, για να αποκτήσω την ελευθερία μου. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού, τον οποίο αγαπάω πάρα πολύ, αλλά δεν πάει άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιβοριανός άσος και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν μπορώ εγώ να είμαι απλήρωτος και την ίδια ώρα ο σύλλογος να κάνει έξι μεταγραφές. Ας πληρώσει πρώτα τα χρήματα που μας οφείλει και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει τις μεταγραφές. Δεν σας κρύβω, ότι αναπολώ τις μέρες που ήμουν στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γυρίσω πίσω στην παλιά μου ομάδα, η οποία διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων μου. Πρέπει να σας αποκαλύψω πως το βράδυ θα το συζητήσω σοβαρά και με τον ατζέντη μου αυτό το ενδεχόμενο», επεσήμανε ο Τουρέ.

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Τουρέ και ο έτερος πελάτης του, Αρούνα Μπαμπαγκίντα, έχει λαμβάνειν από τον Ολυμπιακό και όπως είπε, αν δεν εξοφληθεί δεν πρόκειται να παρουσιαστεί στην πρωτη προπόνηση του Ολυμπιακού.

«Δεν χρωστάμε ούτε μια δόση ούτε στον Τουρέ, ούτε στον Μπαμπανγκίντα», αντιτείνουν οι υπεύθυνοι της διοίκησης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. «Ο Γιάγια έχει μια δόση, στις 30 του μήνα και θα την πληρωθεί κανονικά. Επίσης, πριν από τρεις μέρες, βάλαμε στον λογαριασμό του Μπαμπανγκίντα 60.000 ευρώ που αφορούν την τελευταία δόση που έπρεπε να εισπράξει. Αν ο Σέλουκ αναφέρεται σε κανένα μικροποσό που αφορά μισθό ή πριμ, είναι αστείο και να το συζητάμε. Όσο για το θέμα της βίζας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι λήγει στις 30 του μήνα. Μέχρι να λήξει θα είναι έτοιμη η ανανέωση της και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Ρονάλντο;

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου περί πρότασης-μαμούθ των πρωταθλητών στον βραζιλιάνο σούπερ-σταρ Ρονάλντο. Δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «Correio da Manha» αναφέρει χαρακτηριστικά πως «οι νταμπλούχοι Ελλάδας του εκατομμυριούχου επιχειρηματία που έχει το όνομα του αρχαίου φιλοσόφου Σωκράτη» (έτσι αποκαλούν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού) προσφέρουν συμβόλαιο-μαμούθ 9 εκατ. ευρώ ετησίως στον Ρονάλντο.

Στη Λάρισα ο Βάλλας

Σε συμφωνία για την παραχώρηση του Σπύρου Βάλλα με την μορφή δανεισμού, κατέληξε ο Ολυμπιακός με τη Λάρισα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις