Διαβεβαιώσεις Γαβρόγλου για τα μεταπτυχιακά προγράμματα

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 00:05
UPD:00:16
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Διαβεβαιώσεις για τη λειτουργία των μεταπτυχιακών προγραμμάτων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής.

«Υπάρχουν εφημερίδες και δημοσιογράφοι που ανερυθρίαστα λένε ότι οι φοιτητές είναι στον αέρα, τα προγράμματα σπουδών είναι στον αέρα, ότι δεν έχει γίνει τίποτα και ότι ουσιαστικά ο υπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι έχουν εγκριθεί όλα τα ΠΜΣ» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 648 από τα 678 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ), τα οποία έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας από την αρμόδια Επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο γενικός γραμματέας.

Διευκρίνισε δε, ότι η σχετική διαδικασία δεν είναι έγκρισης ή απόρριψης, αλλά αναπομπής ή όχι των φακέλων.

«Την ευθύνη των μεταπτυχιακών την έχουν τα Ιδρύματα. Δεν την έχει το υπουργείο. Το υπουργείο έχει τον έλεγχο των προϋπολογισμών» έσπευσε να αποσαφηνίσει.

Και κατέληξε: «Τα προγράμματα αυτά έχουν πάει πίσω στα Ιδρύματα, η Επιτροπή ενέκρινε ακόμη και αυτά που είχαν έρθει εκπρόθεσμα, θεωρώντας ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου, και χρειάζεται μια αυτοσυγκράτηση ορισμένων ΜΜΕ να μην εξαντλούν το όποιο αντιπολιτευτικό τους μένος σε fake news».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή