2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικών Μεθόδων

Aiτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 25 Ιουνίου
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 14:18
A- A A+

Το Θέατρο των Αλλαγών, διοργανώνει από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικών Μεθόδων (2nd International Festival of Making Theatre), στην έδρα του, 3ης Σεπτεμβρίου 19Α .

Στη διάρκεια μιας ολόκληρης εβδομάδας και σε συνολικά 135 ώρες μαθημάτων, άνθρωποι του θεάτρου από όλο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες, να δείξουν τη δουλειά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να έρθουν σε επαφή με νέες ιδέες και μεθόδους εργασίας συναδέλφων τους, με άξονες την υποκριτική, την κίνηση και τη φωνή.

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σπουδαστές ωδείων και δραματικών σχολών, δάσκαλοι υποκριτικής, κίνησης, φωνής και όσοι έχουν ένα ζωντανό ενδιαφέρον για τις παραστασιακές τέχνες. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν και διδάσκουν 17 ηθοποιοί σκηνοθέτες και χορευτές από όλο τον κόσμο.

Ο Φρανσουά Γκριζέ από τον Καναδά, (Μιλώντας εκ βαθέων), Ρόναλντ Ραντ από τις ΗΠΑ, (Η τέχνη της Μεταμόρφωσης), Καρολάιν Μακ Σουίνι από την Ιρλανδία, (Το σώμα του ηθοποιού), Μπέτσυ Τορένμπος από την Ολλανδία, (Το σώμα αυτοσχεδιάζει), Τομ Γουέιτς από τις ΗΠΑ, (Ερωτευμένος Σαίξπηρ), Ρούναρ Γκούμπραντσον και Βίρνα Χαφστάιν από την Ισλανδία, (Ποίηση στο χώρο-Το σώμα σαν κείμενο), Καταρίνα Βάκσκροβα από τη Σλοβακία, (Η φωνή του ηθοποιού), Βερόνικα Γκαρσία Χουιντόμπρο από τη Χιλή, (Ρεαλιστικό παίξιμο στη μεταμοντέρνα σκηνή), Αχμέτ Αβκιράν από την Τουρκία, (Κλόουν και Θέατρο, η ποίηση της ζωής), Μάικ Ντιβάιν από τον Καναδά (Ανοιχτή καρδιά σε ανοιχτό σώμα), Τσίντσια Γκράντε και Αντρέα Λατάρι από την Ιταλία (Προσέγγιση στο οπτικό σώμα), Ευδόκιμος Τσολακίδης από την Ελλάδα, (Ο αυτοσχεδιασμός ως εργαλείο στην υποκριτική και στη σκηνοθεσία), Ελένα Πολυάκοβα από τη Ρωσία, (Το σύστημα Στανισλάβσκι), Λάιλα Μονέιμ από την Αίγυπτο, (Το Πειραματικό θέατρο ως θέατρο αλλαγών) και Μικαέλα Μιχάτ από την Ρουμανία (Ο ηθοποιός της μεθόδου).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν παραστάσεις των: Ευδόκιμου Τσολακίδη (Ευριπίδη-Ελένη), Ρόναλντ Ραντ («Let it be Art» βασισμένο στη ζωή και το έργο του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη Χάρολντ Κλέρμαν) , Τσίντσια Γκράντε και Αντρέα Λατάρι (Αυτοκράτειρα Θεοδώρα- Ηθοποιός και Μίμος) και Τομ Γουέιτς (Ουίλιαμ Φώκνερ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και βιογραφικό, μέχρι τις 25 Ιουνίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ευρώ. Πληροφορίες στα τηλ. 210 5246833 και 210 5248251 και στο www.toc.gr

Προτεινόμενα για εσάς