Επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι: Χαμηλοί τόνοι, υπό πίεση

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 12:50
UPD:15:29
twitter/ PrimeministerGR
A- A A+

Να επισκεφτεί το Μάτι χωρίς κάμερες, μια βδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον κυβερνητικό συνασπισμό, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κριτική ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τον τραγικό απολογισμό χωρίς να προβεί σε παραιτήσεις και αποπομπές των αρμοδίων.

Εν μέσω καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ και του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Υγείας είχε καθαρή εικόνα για νεκρούς πριν από την τηλεοπτική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου και δεν έγινε καμία σχετική αναφορά, ο κ. Τσίπρας τήρησε χαμηλούς τόνους κατά την επίσκεψη στην πληγείσα περιοχή, αρκούμενος να ανεβάσει στο twitter λίγες φωτογραφίες από τις συνομιλίες που είχε στο σημείο, με εκπροσώπους των αρχών και εθελοντές.

«Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον», ανέφερε η Ν.Δ. σε μια πρώτη αντίδρασή της. «Οι πολίτες, όμως, δεν πείθονται πια από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το πώς χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι για τα λάθη και τις παραλείψεις της 23ης Ιουλίου υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν», πρόσθεσε η Πειραιώς.

Μια σειρά αναλύσεων προβαίνει στην εκτίμηση ότι η πυρκαγιά στην Αττική ενδεχομένως «έκαψε» και το ενδεχόμενο προσφυγής της κυβέρνησης στις κάλπες το φθινόπωρο, καθώς η φθορά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη διαχείριση της κρίσης κρίνεται ιδιαιτέρως βαριά, παράμετρος η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις. Από την άλλη πλευρά, το Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο πολιτικά με την επικείμενη περικοπή στις συντάξεις, την 1η Ιανουαρίου 2019, γεγονός που ασκεί επιπλέον πίεση στην κυβέρνηση, δυσχεραίνοντας τους εκλογικούς σχεδιασμούς της.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης, όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις 2.30 π.μ., αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής», ανέφερε χθες η γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού.

EURONEWS

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σχολίασε από την πλευρά της η Ν.Δ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή