Κατάργηση της βίζας για όλους τους πολίτες των «25» ζητεί από τις ΗΠΑ η Ε.Ε.

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 17:50
A- A A+

Την ανάγκη να καταργηθεί η έκδοση βίζας για όλους τους πολίτες των 25 κρατών μελών της ΕΕ που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ατιπροέδρου της Επιτροπής, Φράνκο Φρατίνι, αρμόδιου για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια στην Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι στην έκδοση βίζας υποχρεούνται οι πολίτες δέκα κρατών μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τπου, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τις ενστάσεις των πολιτών των κρατών μελών τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την κατάργηση της έκδοσης βίζας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη όλων των κρατών μελών της ΕΕ στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Ο ίδιος αναγνώρισε ακόμη ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με τις ΗΠΑ, ενώ δεν δέχτηκε να κάνει καμία πρόβλεψη για την τελική σχετική συμφωνία. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο αρμόδιος Επίτροπος Φ. Φρατίνι έχει ήδη στείλει επιστολή προς τις αμερικανικές αρχές ζητώντας να εξεταστεί το σχετικό αίτημα της Επιτροπής και πως σύντομα θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Επιτροπής επί του ζητήματος.

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή