Ο Δ. Αβραμόπουλος για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 09:02
A- A A+

Μήνυμα για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Σήμερα η παγκόσμια κοινότητα τιμά τον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά συνιστούν μία σύνθετη πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και ηθική πρόκληση που υπερβαίνει σε μέγεθος και σημασία τα εθνικά σύνορα».

«Η παραγωγή, διακίνηση και χρήση των ναρκωτικών ουσιών είναι ένα φαινόμενο που σηματοδοτεί και στιγματίζει την παγκόσμια εποχή μας».

«Είναι φαινόμενο που αφορά τις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας, την συνοχή των κοινωνιών μας, τη δομή και την προοπτική της παγκόσμιας κοινωνίας».

«Η μάστιγα των ναρκωτικών αποτελεί, μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για την παγκόσμια εποχή που βιώνουμε και μας προτρέπει όλους να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπισή της».

«Για την Ελλάδα το πρόβλημα των ναρκωτικών απειλεί τον ιστό της παραγωγής, την ύπαρξη της οικογένειας, τα νιάτα της πατρίδα μας. Τα ναρκωτικά διακυβεύουν το αύριο της κοινωνία μας».

«Η νέα εθνική στρατηγική για τα ναρκωτικά εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή πολιτική για τα ναρκωτικά και προτάσσει την σημασία της κοινωνικής συμμετοχής και της οριζόντιας αντιμετώπισης. Το πρόβλημα των ναρκωτικών μας αφορά όλους. Αφορά την οργανωμένη πολιτεία, την πολιτική υγείας και κοινωνικής φροντίδας, την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, τη δράση όλων μας».

«Βασικοί πυλώνες της εθνικής στρατηγικής είναι η ταυτόχρονη καταπολέμηση της προσφοράς και της ζήτησης. Η ενίσχυση δηλαδή της πρόληψης αλλά και η παράλληλη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος που διακινεί τις ναρκωτικές ουσίες».

«Στρατηγικό θεμέλιο της νέας πολιτικής μας για τα ναρκωτικά είναι η ολιστική προσέγγιση για την θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Δέσμευσή μας είναι να θεμελιώσουμε ένα ολοκληρωμένο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που εκπαιδεύει, θεραπεύει και υποστηρίζει ενεργά την επανασύνδεση με τον κοινωνικό ιστό».

«Ηθικό και πολιτικό μέτρο των προσπαθειών μας είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο και η κατοχύρωση του δικαιώματος όλων των χρηστών στην θεραπεία».

«Η προσέγγιση μας είναι πιο μάχιμη και αγωνιστική από κάθε άλλη φορά. Το Υπουργείο μας και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι συνεχώς στο δρόμο, δίπλα στο χρήστη, κοντά στον πόνο της οικογένειας, με σύμμαχο τις τοπικές κοινωνίες και συνεργάτη την εθελοντική κοινότητα». Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή