Κίνα: Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 10:39
UPD:13:21
REUTERS/THOMAS PETER
A- A A+

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Κίνα τα ξημερώματα. Από την έκρηξη φέρεται να τραυματίστηκε μόνο ο βομβιστής. Αργότερα, σύμφωνα με τους «Global Times», η κινεζική αστυνομία απομάκρυνε μια γυναίκα από την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο η οποία περιλούστηκε με βενζίνη, προφανώς σε μία προσπάθεια να αυτοπυρποληθεί.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αμέσως τη δεύτερη αναφορά για τη γυναίκα. Αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο δήλωσαν στο πρακτορείο ότι άκουσαν μία έκρηξη κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και αισθάνθηκαν τη δόνηση.

EURONEWS

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε επίσης ότι είδε περί τα οκτώ περιπολικά κοντά στην πρεσβεία, ενώ άλλος υποστήριξε ότι είδε αστυνομικούς να ερευνούν ένα αυτοκίνητο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες με καπνό πάνω από την πρεσβεία.

Το προσωπικό της πρεσβείας της Ινδίας και της πρεσβείας της Νότιας Κορέας, αμφότερες κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, δεν είχαν ιδέα για κανένα περίεργο συμβάν. Από την αμερικανική πρεσβεία ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη καμία αντίδραση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή