Από 15 ετών η χρήση ναρκωτικών ουσιών

Αυξήθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των εφήβων που δοκιμάζουν ναρκωτικά
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 14:00
A- A A+

Σε ηλικία 15 ετών, κατά μέσο όρο, δοκιμάζουν τα ναρκωτικά οι έφηβοι, ενώ σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΤΕΠΝ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά), το 6% του μαθητικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει κάνει μία φορά στη ζωή του χρήση χασίς.

Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης εφήβων του ΚΕΘΕΑ «Ανάδυση», Βασίλης Καλαμπαλίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εφήβων που δοκιμάζουν ναρκωτικά, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Το 85% των χρηστών ξεκινούν από το χασίς, ενώ σε μικρότερο ποσοστό με διαλυτικές ουσίες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών ηρωίνης έχει ξεκινήσει από τη χρήση χασίς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος κάνει χρήση χασίς θα οδηγηθεί σίγουρα στην ηρωίνη, τόνισε ο κ. Καλαμπαλίκης.

Όπως επίσης προκύπτει από στοιχεία των προγραμμάτων «Ανάδυση» του ΚΕΘΕΑ και «Ναυτίλος» του ΟΚΑΝΑ, τα οποία λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, οι νέοι που κάνουν χρήση ναρκωτικών προσεγγίζουν τα προγράμματα απεξάρτησης στην ηλικία των 18 ετών κατά μέσο όρο.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή