Ισπανία: Επανεξέταση της υπόθεσης Αμπιντάλ

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 12:25
UPD:12:30
EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
A- A A+

Το Γραφείο του Εισαγγελέα στη Μαδρίτη υπέβαλε συνοπτική έκθεση ενώπιον του Ελεγκτικού Δικαστηρίου, ζητώντας την επανέναρξη της υπόθεσης Αμπιντάλ, προσπαθώντας - μεταξύ άλλων- να «προσδιορίσει με ακρίβεια την ταυτότητα του δωρητή».

Όπως ανέφερε η ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo, πάντως, η εξέλιξη δεν εμπλέκει την Μπαρτσελόνα, που περιμένοντας την απόφαση του δικαστή υπογραμμίζει συνεχώς ότι η μεταμόσχευση ήπατος του πρώην άσου των «μπλαουγκράνα» και του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε «σύμφωνα με το νόμο».

Η επίσης ισπανική εφημερίδα El Confidencial είχε αποκαλύψει τηλεφωνικές συνομιλίες, στις οποίες συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ (που σήμερα βρίσκεται στη φυλακή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και αναφέρονται σε παράνομη αγορά ήπατος για τον Αμπιντάλ.

Ως γνωστόν, τον Μάρτιο 2011 ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής είχε διαγνωστεί με καρκίνο του ήπατος. Ο Αμπιντάλ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κι έναν χρόνο αργότερα (Μάρτιος 2012), ανακοινώθηκε πως χρειάζεται μεταμόσχευση.

Η μεταμόσχευση έγινε τελικά, κι όπως είχε γνωστοποιηθεί εκείνη την εποχή δότης του μοσχεύματος, ήταν ο εξάδελφος του Αμπιντάλ, Ζεράρ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις