Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου: Δεν μπορούσα να δώσω εντολή εκκένωσης

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 10:11
UPD:10:33
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Δεν υπήρξε εντολή εκκένωσης την ώρα που η φονική πυρκαγιά μαινόταν, επανέλαβε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα τον κίνδυνο, ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εντολή για εκκένωση περιοχής.

Συμπλήρωσε πάντως πως ήταν πολύ δύσκολο να αποτραπεί αυτή η τραγωδία, ακόμη και αν δινόταν η εντολή εκκένωσης, καθώς η ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η πυρκαγιά ήταν πολύ μεγάλη.

EURONEWS

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου εξέφρασε την εκτίμηση πως ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καμένα σπίτια ανέρχονται περίπου σε 1.500-2.000.

Ανέφερε ακόμη πως καταβάλλονται και προσπάθειες για την επιδιόρθωση των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης, αλλά και ο καθαρισμός των δρόμων από τα καμένα αυτοκίνητα.

Τέλος απηύθυνε έκκληση να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει τρόφιμα και ρούχα, καθώς έχουν συγκεντρωθεί ήδη πολλά. Ωστόσο, ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών και τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα για τους τραυματίες που νοσηλεύονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή