Εκκληση σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, απηύθυνε η Κοντολίζα Ράϊς

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 08:56
A- A A+

Εκκληση για ηρεμία απηύθυνε σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράϊς προκειμένου να απελευθερωθεί χωρίς προβλήματα ο Ισραηλινός στρατιώτης που έχει απαχθεί από ενόπλους Παλαιστινίους.

«Υπάρχει μιά συντονισμένη διεθνής προσπάθεια για την απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη», δήλωσε η Ράϊς στους δημοσιογράφους, που την συνοδεύουν στην επίσκεψή της στο Ισλαμαμπάντ.

«Χρειάζεται μιά προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης, ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση και να δοθεί η ευκαιρία στη διπλωματία να λειτουργήσει ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο στρατιώτης», τόνισε η επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ από το αεροδρόμιο του Πρέστγουικ, στη Σκωτία, λίγο πριν την απογείωσή του αεροσκάφους της για το Πακιστάν.

Η Κοντολίζα Ράϊς αναφέρθηκε στις πληροφορίες που φέρουν τη Χαμάς να βρίσκεται πίσω από την απαγωγή. «Η Χαμάς - εάν όντως είναι μια επιχείρηση της Χαμάς, όπως ορισμένοι διαβεβαιώνουν - δείχνει ότι δεν έχει λάβει το μήνυμα για το τι περιμένει κανείς από μιά οργάνωση που βρίσκεται στην κυβέρνηση», τόνισε η Ράϊς. «Αυτή δεν είναι μιά ανεκτή συμπεριφορά στο διεθνές σύστημα», πρόσθεσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς-οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ- καθώς κι άλλες δύο ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, αξιώνουν την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων στο Ισραήλ, σε αντάλλαγμα για πληροφορίες σχετικά με την τύχη του απαχθέντος Ισραηλινού στρατιώτη, αφήνοντας να εννοηθεί πως βρίσκονται πίσω από την απαγωγή.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ απείλησε χθες τη ζωή του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ, ο οποίος κατοικεί στη Δαμασκό, σε αντίποινα για την απαγωγή ενός Ισραηλινού στρατιώτη, όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

«Θα δράσουμε ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ενάντια σε κάθε τρομοκρατική οργάνωση, οπουδήποτε κι εάν βρίσκονται. Γνωρίζουν κάλλιστα πως μπορούμε να φθάσουμε έως αυτούς, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη όπου κρύβονται, πιστεύοντας πως είναι ασφαλείς», τόνισε ο Ολμέρτ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή