Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας στο κυβερνείο του Ερμπίλ

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 11:39
UPD:14:30
REUTERS/AZAD LASHKARI

Οι δύο ένοπλοι εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στο κτίριο του κυβερνείου στο Ερμπίλ και κατάφεραν να φτάσουν στον τρίτο όροφό του, από τα παράθυρα του οποίου πυροβολούσαν τις δυνάμεις ασφαλείας.

A- A A+

Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησε ένας από τους ενόπλους που εισέβαλαν σήμερα στο κτίριο του κυβερνείου στο Ερμπίλ, όπου εδρεύει η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο βόρειο Ιράκ.

Ένας υπάλληλος επίσης σκοτώθηκε από την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι που πιστεύεται ότι ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στο κτίριο του κυβερνείου στο Ερμπίλ και κατάφεραν να φτάσουν στον τρίτο όροφό του, από τα παράθυρα του οποίου πυροβολούσαν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Μετά τις ανταλλαγές πυρών για σχεδόν τέσσερις ώρες με τους δράστες της επίθεσης και την εξουδετέρωσή τους ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των δυνάμεων της τάξης, διευκρίνισε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Φάρχαντ Μοχάμεντ, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των δυνάμεων της τάξης».

Οι δυνάμεις ασφαλείας διευκρίνισαν επίσης ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν περισσότεροι από δύο και ότι μετά τη λήξη της επιχείρησής τους για τον τερματισμό της επίθεσης επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να μπουν στο κτίριο.

Επιθέσεις αυτού του είδους σπάνια σημειώνονται στην Ερμπίλ, μια από τις σταθερότερες πόλεις στο Ιράκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή