NBA: Άγνωστοι βανδάλισαν την τοιχογραφία του ΛεΜπρον Τζέιμς

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 13:42
UPD:15:05
EPA/ROBB AGUIRRE
A- A A+

Πριν από λίγες ημέρες ο καλλιτέχνης Γκουστάβο Θερμένιο είχε δημιουργήσει στο Λος Άντζελες τοιχογραφία με θέμα τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, λόγω της μετακίνησης του κορυφαίου αστέρα στους Λέικερς.

Μια τοιχογραφία που έδειχνε το νέο στα της ομάδας να φοράει τη φανέλα της ομάδας με το νούμερο 23 και να ατενίζει την ιστορία των «λιμνανθρώπων».

Ο «βασιλιάς» έβλεπε πέντε θρυλικές μορφές των Λέικερς που απεικονίζονται πάνω από την έδρα της ομάδας, το «Στέιπλς Σέντερ», αλλά και το «Γκρέιτ Ουέστερν Φόρουμ», το οποίο αποτελούσε παλιότερα το «σπίτι» των «λιμνανθρώπων».

Ήταν οι Κόμπι Μπράιαντ, Ουίλτ Τσάμπερλεν, Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον, Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ και Σακίλ Ο΄Νιλ, ενώ μαζί τους απεικονιζόταν και ο αείμνηστος σπορτκάστερ, Τσικ Χερν.

Ο Θερμένιο δήλωσε ότι εκείνος και πέντε φίλοι του αφιέρωσαν 45 ώρες σε διάστημα πέντε ημερών για να δημιουργήσουν την τοιχογραφία, για την οποία ο τίτλος που είχε επιλέξει το «Bleacher Report» ήταν «η τοιχογραφία που αξίζει να δεις».

Μάλλον, όμως, το έργο δεν άρεσε σε όλους, αφού άγνωστοι πέταξαν το βράδυ της Παρασκευής άσπρη μπογιά πάνω του και συγκεκριμένα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι άρχισε το πρωί του Σαββάτου να αποκαθιστά τη ζημιά, ενώ σε αυτό τον βοήθησαν αρκετές δεκάδες φιλάθλων των Λέικερς. 

Να σημειωθεί, πάντως, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη τοιχογραφία του Τζέιμς που καταστρέφεται στο Λος Άντζελες, μετά την απόφασή του να μετακομίσει στους Λέικερς.

Πριν από λίγο καιρό ο καλλιτέχνης Τζόνας Νέβερ ζωγράφισε τον Τζέιμς με φανέλα των «λιμνανθρώπων» και το μήνυμα «βασιλιάς του Λος Άντζελες».

Τότε κάποιοι έγραψαν πάνω στην τοιχογραφία με σπρέι τις φράσεις «δεν σε θέλουμε» και «όχι βασιλιάς», καθώς και τα νούμερα «3-6» που προφανώς αποτελούν αναφορά στο ρεκόρ του Τζέιμς σε τελικούς NBA (έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με το Μαϊάμι και ένα με το Κλίβελαντ).

Ο Νέβερ αποκατέστησε τη ζημιά, όμως η τοιχογραφία καταστράφηκε ξανά, καθώς κάποιος της έριξε κίτρινη μπογιά. Ο Νέβερ, αντί να διαθέσει άλλο χρόνο για να την αποκαταστήσει εκ νέου, την κάλυψε ολόκληρη με άσπρη μπογιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις