Αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο πλησιάζει τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό

Κίνδυνος σύγκρουσης
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 15:26
UPD:15:27
A- A A+

Αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας πλησιάζει στο Διεθνή Διαστημικό σταθμό (ISS) και ενδεχεμένως μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για το πλήρωμά του, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Κέντρο Ελέγχου των Διαστημικών Πτήσεων (TSOUP).

Η εμφάνιση του εν λόγω αντικειμένου μπορεί επίσης να αναγκάσει τους υπευθύνους να αναβάλουν την εκτόξευση του αμερικανικού διαστημικού οχήματος Discovery που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο.

«Η NASA μας ενημέρωσε ότι ένα αντικείμενο (αγνώστου ταυτότητας) θα περάσει κοντά από το σταθμό, σε απόσταση 2,8 χιλιομέτρων», δήλωσε ο υπεύθυνος του TSOUP Αλεξάντερ Κιρέγεφ. «Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται «μάλλον για θραύσμα από διαστημικό σκάφος».

«Αν χρειαστεί, θα δοθεί εντολή στο πλήρωμα του ISS, στον Πάβελ Βινογκράντοφ (ρώσο κοσμοναύτη) και στον Τζέφρι Ουίλιαμς (αμερικανό αστροναύτη), να καταφύγουν στο σωστικό σκάφος Soyouz TMA-8 που είναι συνδεδεμένο (με το σταθμό) και θα επιτρέψει κυρίως την άμεση επιστροφή του πληρώματος στη Γη», τόνισε ο υπεύθυνος του TSOUP.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή