Επεισόδια στα Εξάρχεια διέκοψαν προβολή του Αthens Open Air Film Festival

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 18:15
UPD:18:16
A- A A+

Η προγραμματισμένη προβολή της ταινίας «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας» στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του 8ου Αthens Open Air Film Festival, διεκόπη απότομα χθες, Τετάρτη, 18 Ιουλίου, λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το British Council, η ταινία δεν ολοκληρώθηκε λόγω της απότομης διακοπής της προβολής της, εξαιτίας των επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις 23.45 ακούστηκαν ήχοι εκρήξεων και φωνές προερχόμενες από την οδό Τοσίτσα ενώ ακολούθησε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων τρέποντας τους περισσότερους από 900 θεατές της προβολής σε άτακτη φυγή.

«Λυπούμαστε πολύ για την επεισοδιακή διακοπή της προβολής. Είναι θλιβερό να πλήττονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από τέτοια συμβάντα και να τίθενται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία των κατοίκων της πόλης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια ανοιχτή κινηματογραφική προβολή σε ένα από το πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας. Ελπίζουμε όλοι οι θεατές να επέστρεψαν με ασφάλεια στο σπίτι τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το 8th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς