Ευρωπαϊκό Υδατοσφαίρισης: Δύο στα δύο η Εθνική γυναικών στη Βαρκελώνη

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 23:01
UPD:16/07/2018 08:34
INTIME SPORTS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η τύχη εγκατέλειψε την εθνική νέων/γυναικών στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι με 16-17 από την Ρωσία και πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

A- A A+

Το 2Χ2 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης έκανε απόψε (15/07) η Εθνική γυναικών, η οποία επιβλήθηκε με 7-6 της Ιταλίας.

Στο πρώτο σοβαρό τεστ στη διοργάνωση η ομάδα του Γιώργου Μορφέση έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να φτάσει πολύ ψηλά και με τη σημερινή της επικράτηση επί ενός αντιπάλου που θα δώσει μάχη για την τελική τετράδα απέδειξε ότι έχει τα φόντα να πραγματοποιήσει το στόχο της.

Με την επιτυχία αυτή η «γαλανόλευκη» έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Α΄ ομίλου, που θα της ανοίξει διάπλατα το δρόμο για τους ημιτελικούς, καθώς θα της φέρει βατό αντίπαλο τον προημιτελικό.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με δύο νίκες, μαζί με την Ολλανδία, και στη συνέχεια έχει δύο εύκολα ματς με Κροατία (Τρίτη 17/7) και Ισραήλ (19/7), πριν το μεγάλο ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου (21/7) με τις «οράνιε».

Η Ασημάκη με δύο γκολ ήταν η κορυφαία σκόρερ της Ελλάδας.

*Στα άλλα ματς της 2ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, η Ολλανδία συνέτριψε το Ισραήλ με 20-2 και η Γαλλία επιβλήθηκε εύκολα της Κροατίας 17-6.

Στον Β΄ όμιλο, Ουγγαρία και Ρωσία έκαναν περίπατο απέναντι σε Τουρκία (32-5) και Σερβία (27-2) αντίστοιχα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις