Αδειες δημοσίων υπαλλήλων την περίοδο των δημοτικών εκλογών

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2006 21:25
A- A A+

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ενόψει των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών της 15 και 22ας Οκτωβρίου δεν απαγορεύεται η χορήγηση κανονικών αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ορίζεται επίσης ότι το εκλογικό δικαίωμα μπορούν να ασκούν μόνον όσοι εκλογείς είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του δήμου ή της κοινότητας και ότι η άσκηση του δικαιώματος αυτού είναι υποχρεωτική.

Εξάλλου, στον Δήμο ή την Κοινότητα που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίζουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιωτικοί εν αντιθέσει με τα ισχύοντα των βουλευτικών εκλογών.

Δικαστικοί, δημόσιοι πολιτικοί υπαλληλοι , στρατιωτικοί καθώς και υπαλληλοι οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, που την ημέρα της ψηφοφορίας δεν διαμένουν στο Δήμο ή στην Κοινότητα όπου ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα λαμβάνουν ειδική άδεια για να μεταβούν στο Δήμο ή στην Κοινότητα όπου ψηφίζουν.

Τα ίδια εφαρμόζονται αναλόγως και για το προσωπικό των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή