Πολύδωρας: «Δεν έγιναν συλλήψεις - Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 13:31
UPD:15:48
A- A A+

Την ευθύνη για τη μη σύλληψη των «γνωστών αγνώστων» κατά τα τελευταία επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ανέλαβε ο υπουργός Δημοσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

«Στηρίζουμε, ενισχύουμε, σεβόμαστε και συμπαραστεκόμαστε στις διαδηλώσεις των φοιτητών και θα ήταν παραδοξολογία αν κάναμε το αντίθετο. Είναι όμως πρόβλημα τακτικής όταν εμφιλοχωρούν στο σώμα οι γνωστοί άγνωστοι. Θα έπρεπε στην τελευταία επίθεση να γίνει κάποιος ελιγμός και να συλληφθούν κάποιοι. Το χρωστάμε αυτό. Δεν έγινε και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη. Ελπίζω όμως την επόμενη φορά να έχω κάτι καλύτερο να σας πω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Προηγουμένως ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης είχε υπογραμμίσει ότι είναι αδιανόητο οι «γνωστοί άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από αυτή την τεχνητή εικόνα της ανωνυμίας και λειτουργούν ως προβοκάτορες, να μην συλλαμβάνονται.

«Δεν μπορούμε να το δεχθούμε ως κανόνα όταν έχουμε τη δυνατότητα να τους συλλάβουμε επ' αυτοφώρω», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο κ. Πολύδωρας σημείωσε από την πλευρά του ότι πρέπει αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι να καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να δεχθούν τα προβλεπόμενα για τις έκνομες πράξεις τους.

Τέλος, σχολιάζοντας τις καταγγελίες για πράξεις βίας σε βάρος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι ο υπεύθυνος αξιωματικός μετακινήθηκε και ότι διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή