Παπανδρέου: Η μη λύση εξυπηρετεί όσους εργάζονται για τη διχοτόμηση της Κύπρου

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 17:47
A- A A+

Επείγει η λύση του Κυπριακού. Η μη λύση εξυπηρετεί εκείνους οι οποίοι εργάζονται για τη διχοτόμηση του νησιού, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στους διαπιστευμένους πρέσβεις στην Αθήνα σε μια εκδήλωση την οποία οργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επανέλαβε ότι η Τουρκία πρέπει να έχει το δικαίωμα να γίνει πλήρες μέλος και ότι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας θα πρέπει να προωθηθεί η λύση του Κυπριακού και του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας.

Οσο πιο γρήγορα λύσουμε τα προβλήματα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να σταματήσουμε τις αερομαχίες στο Αιγαίο.

Θα είναι εγκληματικό αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα με το πυρηνικό πρόβλημα του Ιράν, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Μοχάντ ελ Μπαραντέϊ, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ιράν.

Επίσης τις δύο προηγούμενες μέρες ο κ. Παπανδρέου είχε για το ίδιο θέμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Νίκολας Μπερνς και τον αρμόδιο για τις εξωτερικές σχέσεις της Ε.Ε. Χαβιέ Σολάνα.

Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, μπορεί να βρεθεί ειρηνική λύση, χωρίς να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Επίσης ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε κατά του ενδεχομένου επέμβασης στο Ιράν, τονίζοντας ότι «δεν δεχόμαστε το Ιράν να γίνει ένα νέο Ιράκ».

Αναφερόμενος εξάλλου στην κρίση στη Μέση Ανατολή, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με στρατιωτικές επιχειρήσεις, ούτε με απαγωγές. Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ μιας περιφερειακής διάσκεψης για να ασχοληθεί με την επίλυση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή σύντομα θα αναλάβει πρωτοβουλία η Σοσιαλιστική Διεθνής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή