Ποτάμι: Η ανεργία των νέων θα έπρεπε να είναι κορυφαία προτεραιότητα

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 18:56
UPD:18:59
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Βλέπουμε διαρκείς κοκορομαχίες, με στόχο ποιος θα γίνει περισσότερο αρεστός σε ειδικές κατηγορίες ψηφοφόρων, τη στιγμή που οι νέοι στην πιο παραγωγική τους ηλικία ζουν στην ανεργία, μένουν δίχως κανένα εισόδημα και εγκαταλείπουν μαζικά την Ελλάδα» σχολιάζει το Ποτάμι, δια του εκπροσώπου του, Δημήτρη Τσιόδρα, με αφορμή τη μελέτη του ΙΟΒΕ για τις επιπτώσεις της κρίσης στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Όπως σημειώνει, η μελέτη του ΙΟΒΕ «αναδεικνύει μια από τις μεγαλύτερες συνέπειες της κρίσης και ταυτόχρονα το πρόβλημα της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 2017 οι άνεργοι με ανώτατη εκπαίδευση, έφθασαν τις  260.900. από 94.000 το 2009, καταγράφοντας αύξηση 177%. Οι αριθμοί θα ήταν πολύ μεγαλύτεροι αν εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχοι δεν αναζητούσαν δουλειά σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε. Κι όμως αυτό το θέμα που θα' πρεπε να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων, ελάχιστα απασχολεί τη δημόσια συζήτηση».

Κατά το Ποτάμι, «η χώρα μοιάζει να έχει ορίζοντα τις επόμενες εκλογές και να γυρίζει την πλάτη στο μέλλον. Η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων πρέπει να αποτελέσει το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα, με την παροχή ασφαλιστικών και φορολογικών κινήτρων για νέες προσλήψεις. Αλλά δυστυχώς η δημόσια αντιπαράθεση αφορά οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά» καταλήγει ο κ. Τσιόδρας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή