Για τα οικονομικά του δήμου Αθηναίων και εκλογές Τ.Α. συζήτησαν Καραμανλής - Κακλαμάνης

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 11:38
UPD:12:34
A- A A+

Θεσμικά και οικονομικά ζητήματα του δήμου Αθηναίων συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Nκήτας Κακλαμάνης, με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση που έγινε με αίτημα του κ. Κακλαμάνη και διήρκεσε μια ώρα, ο υποψήφιος της ΝΔ ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό τί περιμένει ο ίδιος, αλλά και γενικότερα ο δήμος, από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το ποιός θα είναι νικητής της αναμέτρησης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, με κυρίαρχη τη μητροπολιτική δομή του δήμου.

Όπως επίσης είπε, συζητήθηκαν και τα οικονομικά και κυρίως τί θα μπορέσει να διεκδικήσει και να πάρει ο δήμος από το Δ'ΚΠΣ, θέμα το οποίο ο κ. Κακλαμάνης θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.

Σημείωσε ακόμη, ότι όπως έχει δεσμευτεί και η προηγούμενη δημοτική αρχή, θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου.

Ο κ. Κακλαμάνης ευχαρίστησε τον κ. Αλογοσκούφη και τον κ. Σουφλιά για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του Βοτανικού που περιλαμβάνει και τη δημιουργία γηπέδου για την ομάδα της πόλης.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι θα συζητήσει με τον κ. Γ. Σουφλιά το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της πόλης, την περιβαλλοντική στρατηγική που αφορά όχι μόνο την καθαριότητα αλλά και το συγκοινωνιακό και το πράσινο γενικότερα στην Αθήνα και στην Αττική.

Για δημοτικές / νομαρχιακές

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι με το νέο εκλογικό νόμο και το 42%, δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος στην αναμέτρηση. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο ίδιος θα κερδίσει τη μάχη της Αθήνας και προέβλεψε ότι στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ενώ αισιόδοξος ήταν και για τη νίκη του κ. Αγραπίδη στον Πειραιά, αρκεί όπως είπε να αντιμετωπιστούν κάποια εσωτερικά ζητήματα.

«Είναι μια δύσκολη αναμέτρηση γενικά και το πρόβλημα στον Πειραιά το έχω πει ξανά δημόσια. Βεβαίως ο Παναγιώτης Φασούλας είναι μια σημαντική υποψηφιότητα, αλλά σε ό,τι αφορά τον υπάρχοντα δήμαρχο είναι εσωτερικό το πρόβλημα, το οποίο αν επιλυθεί, το αποτέλεσμα θα είναι καλό», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή