Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στις Προνοιακές Μονάδες την Πέμπτη

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 13:53
UPD:14:05
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Πανελλαδική στάση εργασίας για όλο το προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων, από 11.00-15.00, και συγκέντρωση (11.30πμ) έξω από το υπουργείο Εργασίας εξήγγειλε για την Πέμπτη 12 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «150 επικουρικοί εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες βρίσκονται στη πόρτα της εξόδου. Απολύονται, παρ' ότι δεν έληξαν οι συμβάσεις τους».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι μιλά για «το επικουρικό προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων βρίσκεται στον αέρα. Υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας στο Δημόσιο με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως και στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας, θεωρεί άκυρες τις συμβάσεις τους.

Σε πολλές Προνοιακές Μονάδες δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία των επικουρικών και σε άλλες Μονάδες οι διοικήσεις παίρνουν αποφάσεις και λήγουν αυθαίρετα τις συμβάσεις τους. Απολύονται!».

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κα Φωτίου τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν την απασχόλησε το ζήτημα.

Η ομηρία είναι επιστήμη για την κυβέρνηση. Πάνω από τους περιθαλπόμενους και την καταστροφή των οικογενειών των Επικουρικών, βάζουν τα ψηφαλάκια.

Οι Προνοιακές Μονάδες στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού. Υπηρετούν 2.600 προνοιακοί υπάλληλοι σε 8.000 οργανικές θέσεις. Σήμερα εμφανίζονται 5.000 οργανικές θέσεις λόγω καταργήσεων, συγχωνεύσεων Μονάδων και μη έκδοσης των οργανισμών τους. Στα 8 χρόνια των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 2.600 και την τριετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά 1.500 υπαλλήλους. Οι Προνοιακές Μονάδες εργάζονται με το 45% του αναγκαίου προσωπικού.

Παρ' ότι η ζήτηση για περίθαλψη στις Προνοιακές Μονάδες αυξάνεται, η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να καταργεί, να συγχωνεύει Μονάδες. Με μετακινήσεις προσωπικού από Μονάδα σε Μονάδα, προσπαθεί να μπαλώσει την τραγική υποστελέχωση.

Αντί να προσλαμβάνουν, απολύουν, παρά το χάλι. Εκατόν πενήντα επικουρικοί προνοιακοί υπάλληλοι είναι απλήρωτοι και στη πόρτα της εξόδου από τις Προνοιακές Μονάδες πριν τη λήξη της σύμβασης. Φτάνει η κοροϊδία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή