Προειδοποίηση Μπαρόζο στην Τουρκία για το θέμα της Κύπρου

«Ένταξη και Κυπριακό χωριστά ζητήματα αλλά χρειάζεται πρόοδος στο ζήτημα της Κύπρου»
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 13:57
A- A A+

Προειδοποίηση Μπαρόζο στην Τουρκία για τις συνέπειες που θα μπορούσε ενδεχόμενο αδιέξοδο στο θέμα της Κύπρου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με τη Ε.Ε..

«Σε γενικές γραμμές οι διαπραγματεύσεις έχουν δρομολογηθεί», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στο Ελσίνκι με τον φινλανδό πρωθυπουργό Μάτι Βανχάνεν. Όμως εάν η ¶γκυρα δεν εφαρμόσει το πρωτόκολλο τελωνειακής σύνδεσης ανοίγοντας τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της στην Κύπρο, «αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες»,παρατήρησε.

Ο κ. Μπαρόζο χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντική τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για πρώτη φορά ύστερα από δύο χρόνια.

«Φυσικά η επίλυση του ζητήματος θα διευκολύνει τα πράγματα ως προς την πρόοδο των (ενταξιακών) διαπραγματεύσεων. Δεν συνδέονται αυστηρά, πρόκειται για δύο χωριστά πράγματα, ωστόσο είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε επίσης πρόοδο στο Κυπριακό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή