Παναθηναϊκός: Η γενική συνέλευση ενέκρινε Α.Μ.Κ. 20 εκ. ευρώ

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 15:56
UPD:16:14
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS

Η αύξηση αφορά παλαιούς μετόχους (έως 31 Ιουλίου) αλλά και νέους εφόσον δεν καλυφθεί νωρίτερα (έως τις 23 Αυγούστου). Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, το ποσό της αύξησης θα καλύψει ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

A- A A+

Η σημερινή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση αφορά παλαιούς μετόχους (έως 31 Ιουλίου) αλλά και νέους εφόσον δεν καλυφθεί νωρίτερα (έως τις 23 Αυγούστου). Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, το ποσό της αύξησης θα καλύψει ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, μετέφερε τη δέσμευση του κ. Αλαφούζου για την κάλυψη του ποσού και διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ αναμένουν τον Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία των δύο πλευρών. 

Ερωτηθείς για το εάν η συμφωνία με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, απάντησε ότι «δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά για deal, ωστόσο τον περιμένουμε στην Αθήνα το επόμενο διάστημα για να προχωρήσουμε τα όσα έχουμε συμφωνήσει». 

Σε άλλη ερώτηση γιατί τα χρήματα δεν δόθηκαν νωρίτερα, εφόσον υπήρχαν, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είπε πως  «υπήρχε ένα θέμα πολιτικής, ωστόσο το σημαντικό είναι πως πλέον μπαίνουν χρήματα στα ταμεία και πως ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να αλλάξει σελίδα». 

Η ανακοίνωση

«Tη διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018 & με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018.

Ο μέτοχος Iωάννης Αλαφούζος εξέφρασε την δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του.

Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεγκμποσαντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών.

Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη.

Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις