Απογοητευμένος από τις ευρωπαϊκές προτάσεις ο Ροχανί

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 23:57
UPD:06/07/2018 00:16
REUTERS/Danish Siddiqui
A- A A+

Απογοητευμένος με το πακέτο μέτρων της Ευρώπης δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, ο οποίος αναζητά μία λύση -αντιστάθμισμα για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Άγκελα Μέρκελ και τον Εμμανουέλ Μακρόν, ο Ιρανός πρόεδρος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις προτάσεις των Ευρωπαίων, καθώς δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις της Τεχεράνης.

«Το πακέτο που πρότεινε η Ευρώπη, δεν ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις μας» φέρεται να υποστήριξε ο Ροχανί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση της, η ιρανική προεδρία γνωστοποίησε ότι «το προτεινόμενο πακέτο δεν προβλέπει μια πρακτική λύση και μια συγκεκριμένη μέθοδο για τη συνέχιση της συνεργασίας».

Αντίθετα, «επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις γενικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν διατυπωθεί και παλαιότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Την Παρασκευή, θα συνεδριάσουν στη Βιέννη οι πέντε χώρες της Ευρώπης, οι οποίες συμμετέχουν στην ιρανική συμφωνία, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη «φόρμουλα» και να παραμείνει εν ζωή η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της ασιατικής χώρας.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία και έχουν επαναφέρει τις κυρώσεις εις βάρος του καθεστώτος της Τεχεράνης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή