Παπανδρέου: Δεν έχουμε δικαίωμα να μην κερδίσουμε

Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 21:04
A- A A+

«Βαθμό κάτω από τη βάση» έβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην κυβέρνηση σε όλα τα θέματα και την κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την κατιούσα που έχει πάρει η χώρα. Ο κ. Παπανδρέου προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, τονίζοντας ότι καθήκον και στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ανακοπή αυτής της πορείας.

Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, το σημερινό θέμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η παιδεία. Ενόψει της αδυναμίας της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συντεταγμένο και δομημένο διάλογο με τη νέα γενιά, καθώς, όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία είναι απαραίτητες, αλλά πρέπει να εδράζονται σε ορισμένες προϋποθέσεις (αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, διάθεση του 40% του Δ' ΚΠΣ στην παιδεία και την κατάρτιση, αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, αυτοτέλεια των ΑΕΙ και ΤΕΙ).

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το καλοκαίρι αυτό είναι καλοκαίρι μάχης για όλους, με στόχο να αποκτήσει η Ελλάδα αυτοπεποίθηση και ελπίδα, με πρώτο σταθμό της νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να μην κερδίσουμε».

Στη συνεδρίαση πολλά μέλη του οργάνου εκτίμησαν ότι οι εκλογές θα είναι πρόωρες, καθώς η κυβέρνηση παίρνει πίσω όλα τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια, ενώ έχει αρχίσει την παροχολογία.

Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε πως προκύπτει προεκλογικό κλίμα, αλλά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κινείται με βάση τις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή