Στ. Θεοδωράκης: Αν στα θεωρεία της Βουλής ήταν ξένοι επενδυτές, θα έτρεχαν να φύγουν

«Δεν θα γίνουμε οι “Καμμένοι” του ΣΥΡΙΖΑ»
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 17:25
UPD:18:21
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Η Βουλή με ευθύνη πρώτα του Πρωθυπουργού μετατράπηκε σε προεκλογικό μπαλκόνι, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, προσθέτοντας πως αν σήμερα από τα θεωρεία του Κοινοβουλίου παρακολουθούσαν τη συζήτηση διεθνείς επενδυτές, θα έφευγαν τρέχοντας από τη χώρα.

Αντίθετα, όπως είπε κατά την τοποθέτησή του, σε μία συζήτηση πολιτικών αρχηγών για την οικονομία θα έπρεπε να μιλάμε για τα επείγοντα που πρέπει να γίνουν και τις απαντήσεις που περιμένουν με αγωνία να ακούσουν οι πολίτες αντί «να βγάζουμε όλοι το άχτι μας για τους πολιτικούς μας αντιπάλους».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για «μαύρη επέτειο» αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015, ενώ αναφέρθηκε και την κρίσιμη συνάντηση την επομένη ημέρα στο Προεδρικό Μέγαρο, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και τη συμβολή του τότε Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στη σύνταξη του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο –όπως συμπλήρωσε- δεν θα είχε υπάρξει, αν δεν συμφωνούσαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Υπογράμμισε, δε, ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει αυτό να το αναγνωρίσει, όπως και ότι οφείλει μία συγγνώμη για τις τραγικές –όπως τις χαρακτήρισε- αποφάσεις του το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση στην ελληνική οικονομία, είπε ότι η χώρα χρειάζεται να ανέβει πέντε «βουνά»: την άρση των capital controls που πνίγουν την επιχειρηματικότητα, το κομματικό κράτος, τα εμπόδια στις επενδύσεις από τη γραφειοκρατία, την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης και το διχαστικό πολιτικό σκηνικό. «Η χώρα» τόνισε «έχει ανάγκη μια πολιτική με φιλελεύθερες αρχές, με μεταρρυθμιστική ορμή, με σύγχρονες αντιλήψεις». Σημείωσε ακόμη ότι η λύση «βρίσκεται στα νέα μυαλά, που δεν είναι διαβρωμένα.

Απαντώντας στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένου, σημείωσε ότι «έχουμε διαφορές, αλλά έχω και μία ανθρώπινη υποχρέωση απέναντί του. Θέλω να τον απαλλάξω από το μόνιμο άγχος του. Δεν θα γίνουμε οι “Καμμένοι” του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί ο κ. Καμμένος να συνεχίσει τα υπερπολυτελή του ταξίδια με χρέωση του ελληνικού λαού, όπως βεβαίως μπορεί να συνεχίσει τις πτήσεις με το Super Puma προς το εξοχικό του στην Ικαρία. Εμείς πάντως έχουμε άλλα σχέδια, άλλες αρχές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή