Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές εδώ και τώρα, για να μπει τέλος στον κατήφορο

«Συνεχίζετε να διχάζετε και να κυβερνάτε με ψέματα»
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 13:35
UPD:15:23
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Αν ρωτήσετε τους πολίτες σε ποιον ταιριάζουν οι λέξεις πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας θα πουν στον Αλέξη Τσίπρα» τόνισε, ενώ θύμισε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαδιακή, καθώς είναι η επέτειος από το δημοψήφισμα του 2015, τότε, που όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «έφερε την κοινωνία μπροστά στο χείλος του διχασμού». 

A- A A+

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο καταλόγισε «απουσία ψυχραιμίας» και «ακατανόητο εκνευρισμό» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για κυβέρνηση οπερέτα, έναν θίασο στον οποίο ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει και σημείωσε πως όλα αυτά είναι μία πρόγευση για τα όσα  θα ακολουθήσουν στν προεκλογική περίοδο, στην οποία η χώρα έχει ήδη εισέλθει. Τόνισε δε πως έχουμε να κάνουμε με πρωθυπουργό «υπό προθεσμία», που δεν αξίζει τρίτη ευκαιρία. 

«Αν ρωτήσετε τους πολίτες σε ποιον ταιριάζουν οι λέξεις πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας θα πουν στον Αλέξη Τσίπρα» τόνισε, ενώ θύμισε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαδιακή, καθώς είναι η επέτειος από το δημοψήφισμα του 2015, τότε, που όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «έφερε την κοινωνία μπροστά στο χείλος του διχασμού». 

Θύμισε δε ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Twitter, που έγραφε εκείνο το καλοκαίρι: «Το όχι θέλει Έλληνες, το ναι θέλει προδότες. Καιρός να ξεχωρίσουμε τα αγρίμια από τις κότες». «Αυτός είναι ο καθρέφτης του πολιτικού λόγου σας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι τις συνέπειες του «μαύρου 2015» τις πληρώνουμε ακόμη στη μορφή φτώχειας, ανασφάλειας, φόρων και capital controls.

HELLENIC PARLIAMENT TV

«Τρία χρόνια μετά το όχι συνεχίζετε να διχάζετε και να κυβερνάτε με ψέματα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σημείωσε ότι τα τρία χρόνια, που πέρασαν σηματοδοτούν το χρονικό της ουσιαστικής πολιτικής ήττας της κυβέρνησης. «Φωνάζατε go back κ. Mέρκελ και σήμερα παρακαλάτε για λόγια συμπάθειας και χτήπημα στην πλάτη. Γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές και οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκλής. Υπογράφατε τα όσα είχατε καταγγείλει, αλλά δεν μπορείτε να υλοποιήσετε τίποτα, γιατί είστε ανίκανοι» είπε χαρακτηριστικά. 

Θύμισε επίσης ότι το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προέβλεπε αποκατάσταση της ρευστότητας, άρση των capital controls και φορελάφρυνση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 η κυβέρνηση δεν είχε πει κουβέντα για το Υπερταμείο και την δέσμευση της κρατικής περιουσίας για 99 έτη. 

«Εσείς είστε ο μεγάλος ευεργέτης της Ακροδεξιάς»

Απαντώντας στις κατηγορίες στελεχών της κυβέρνησης ότι η Ν.Δ. διολισθαίνει στην ακροδεξία, σημείωσε: «Όσες φορές και αν το επαναλάβετε, ματαιοπονείτε. Η λάσπη που πετάτε, δεν με ακουμπά. Εμείς αποκαταστήσαμε  τη Δημοκρατία, δεν έχετε δικαίωμα να μας ταυτίζετε εσείς με τον φασισμό». Πρόσθεσε δε ότι ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που «φώναζε μαζί τους στις πλατείες για προδότες και κρεμάλες» και κυβερνάει εδώ και 2,5 χρόνια με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. «Εσείς ψάχνατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο» τόνισε. 

«Κάθε μέρα ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει για μακεδονικό έθνος και γλώσσα»

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι δεν προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα, αλλά αντιθέτως η υπογραφή της παράγει επικίνδυνα τετελεσμένα. «Γι’ αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς είχαμε δίκιο» σημέιωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα, ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει πως υπάρχει «μακεδονικό» έθνος και γλώσσα. «Χθες μάθαμε πως υπάρχει και μακεδονικός στρατός» είπε. 

«Τελειώνει ο ευνοϊκός δανεισμός, έρχονται τα μέτρα»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι δεν έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, αλλά νέο πρόγραμμα και τόνισε: Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Τελειώνει το πρόγραμμα, άρα λήγει και ο ευνοϊκός δανεισμός».

Όπως είπε η συσσώρευση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων προκύπτει από τον στραγγαλισμό της οικονομίας, τη μη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου και μια χώρα, που παραλύει εντός συνόρων.

Τροπολογία για κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις 

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία για κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις. Τόνισε ότι η απαίτηση για περικοπή τους οφείλεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης και κάλεσε την κυβέρνηση να «αφήσει τα παραμύθια» για κατάργηση των μειώσεων τώρα και εάν θέλει όντως να αποτρέψει τις μειώσεις να ψηφίσει την τροπολογία της Ν.Δ. ή το σχετικό σχέδιο νόμου της κ. Γεννηματά.

Θύμισε επίσης ότι προβλέπεται επίσης μείωση αφορολόγητου από το 2020 στα 5.600 ευρώ και εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, καθώς και ότι η χώρα δεσμεύεται για πρόσθετα μέτρα λιτότητας μέσα στην επόμενη διετία

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «εκλογές εδώ και τώρα», για να σταματήσει ο κατακόρυφος της χώρας. 

«Θα διεκδικήσουμε τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η μηχανή της οικονομίας θα πάρει μπρος όταν αυτό τεθεί σε εφαρμογή, καθώς προβλέπει λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος, προστασία για τους αδύναμους. «Η απάντησή μας είναι λιτή και κοστολογημένη. Δεν κρύβει τις παγίδες με τις οποίες υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας» ανέφερε. Τόνισε δε ότι όταν η επόμενη κυβέρνηση αποδείξει τη μεταρρυθμιστική της προσήλωση, θα διεκδικήσει και πετύχει τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης» 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θράσος του κ. Τσίπρα να επικαλεστεί ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο είχε επαφές με Μέρκελ και Ζεεχόφερ. «Είστε ψεύτης με Ψ κεφαλαίο που αναπαράγετε άθλια δημοσιεύματα» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν συναντήθηκε ποτέ ούτε με την κ. Μέρκελ, ούτε με τον κ. Ζεεχόφερ. «Είστε διπλός ψεύτης που με συγκρίνετε με τον κ. Όρμπαν» τόνισε, προσθέτοντας ότι έχει συγκρουστεί με τέτοιες θέσεις και έχει ζητήσει ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό.

«Είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος της διαπλοκής»

Απαντώντας στις αναφορές Τσίπρα για τις σχέσεις του με τον κ. Φρουζή της Novartis, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι τον έχει δει μόλις δύο φορές στη ζωή του και δεν είναι φίλος του. «Τα μέιλ στα οποία αναφέρεστε, εστάλησαν σε περίοδο που δεν ήταν επικεφαλής της Novartis και εγώ δεν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία της Ν.Δ» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «άθλιο συκοφάντη.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για «αδίστακτο και βαθιά διαπλεκόμενο πολιτικό» και τόνισε: «Είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος, που στοχεύει εμάς και τα μέλη της κυβέρνησής μας». 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή