Το δίλημμα του Τραμπ προς τους μετανάστες: Θα φύγετε με ή χωρίς τα παιδιά σας;

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 13:01
UPD:13:05
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Το περιθώριο της «επιλογής», εάν θα επιστρέψουν με ή χωρίς τα παιδιά τους στις χώρες τους, δίνει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στους χιλιάδες μετανάστες στις ΗΠΑ.

Το «δίλημμα» τίθεται προς τους μετανάστες μόλις εβδομάδα αφότου η αμερικανική Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενώσει ξανά τα περίπου 2.300 προσφυγόπουλα με τους γονείς τους, μετά τον χωρισμό τους στα σύνορα.

Ειδικότερα, στη φόρμα που θα τους διανεμηθεί, οι μετανάστες θα κληθούν να επιλέξουν από τα εξής δύο: «Ζητώ να επανασυνδεθώ με το παιδί μου (τα παιδιά μου) με σκοπό τον επαναπατρισμό μου» ή «Εν γνώσει μου και εκουσίως αιτούμαι να επιστρέψω στη χώρα μου χωρίς το παιδί μου (τα παιδιά μου), τα οποία αντιλαμβάνομαι ότι θα παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αξιώσουν τη διαθέσιμη αρωγή».

Τη νέα πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ, σύμφωνη πάντα με τη μεταναστευτική πολιτική της «μηδενικής ανοχής», παρουσίασε αρχικά το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Η φόρμα βρέθηκε επίσης στην κατοχή της  «Guardian», η οποία επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του εγγράφου.   

Προβλέπεται ωστόσο ότι οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να διαβάσουν το έγγραφο στους γονείς στη γλώσσα που κατανοούν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή