Ο πρόεδρος του Μεξικού δεν θέλει σωματοφύλακες

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 10:37
UPD:10:38
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Εξελέγη πρόεδρος σε μία χώρα, όπου ο πόλεμος των καρτέλ ναρκωτικών έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 200.000 ανθρώπων σε διάστημα περίπου μίας δεκαετίας. Ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ όμως, ο νέος πρόεδρος του Μεξικού που εξελέγη με τη σημαία της ριζικής αλλαγής, δεν φοβάται. Δεν θέλει σωματοφύλακες. Θέλει να είναι κοντά στον κόσμο, θέλει οι πολίτες να τον προστατεύουν.

«Δεν θέλω σωματοφύλακες. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα με φροντίζουν και θα με προστατεύουν», δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ο κατά κόσμον Amlo – από τα αρχικά του ονόματός του.

Ο κεντροαριστερός νικητής των εκλογών της Κυριακής έχει μεταξύ άλλων δεσμευτεί ότι θα αλλάξει ρότα και στην ατέρμονη βία που μαστίζει τη χώρα. Έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα μοιραστεί τον μισθό του με τους πολίτες, ότι θα πουλήσει το προεδρικό αεροπλάνο και θα απαγορεύσει στους πολιτικούς του να κινούνται εντός της επικράτειας με ελικόπτερα και τζετ, καθώς επίσης έχει αρνηθεί να διαμείνει στην προεδρική κατοικία.

Οι επικριτές τους ωστόσο, πέραν του ότι τον κατηγορούν ότι χαϊδεύει τα αυτιά των φτωχών και αγανακτισμένων από τη διαφθορά Μεξικανών, χαρακτηρίζουν την άρνησή του για προστασία «απόλυτη ανευθυνότητα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή