Hyundai: Μεταμοντέρνο σκηνικό

Το Κona επιχειρεί να... προσπεράσει στην κατηγορία Β-SUV
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 10:44
UPD:10:44
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Αν δεχθούμε ότι το νέο Tucson έχει αναβιβάσει περαιτέρω την εικόνα της Hyundai, ειδικά επί ευρωπαϊκού εδάφους, επί τη βάσει πιο κλασικών σχεδιαστικών προτύπων, η είσοδος στη μικρότερη κατηγορία B-SUV με το Kona αλλάζει ολιστικά, θα λέγαμε, το σκηνικό της μάρκας προς μια μεταμοντέρνα εποχή.

Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, αρκούντως τολμηρή, πάνω σε μια νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV. Κομψή, μυώδης σχεδίαση με διπλούς προβολείς LED, διχρωμία αμαξώματος - οροφής και επιλογή από δέκα έντονα εξωτερικά χρώματα, που προσφέρουν 28 διαφορετικούς συνδυασμούς για κάθε διαφορετικό ύφος. Οι χρωματιστές ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι, καθώς και οι φωτεινές ενδείξεις γύρω από τους αεραγωγούς διαφοροποιούν αισθητά το εσωτερικό του νέου Kona. Το νέο Kona είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, ένα «πραγματικό SUV» με τετρακίνηση, αυτόματο «7άρι» κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT (προαιρετικά) και τους τελευταίας τεχνολογίας κινητήρες της Hyundai: από τους σύγχρονους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 120 και 177 ίππων μέχρι την τεχνολογία Diesel νέας γενιάς.

Η νέα οθόνη αφής του μοντέλου προβάλλει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με head-up display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Η φωτεινότητά της, που φθάνει τα 10.000 cd/m2, και το μέγεθος των οκτώ ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στον δρόμο.

Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai, που συναντούμε για πρώτη φορά στο νέο Kona, είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη επτά ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης του τηλεφώνου, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να υπαγορεύσουν μηνύματα ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Παράλληλα, ένα προαιρετικό ασύρματο σημείο φόρτισης (Qi standard) για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίσουν άνετα τα smartphones τους εν κινήσει.

Φορτωμένο με πλήρη πακέτα εξοπλισμού άνεσης και ενεργητικής ασφάλειας, το Kona ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά από 16.590 ευρώ στη δικίνητη βασική έκδοση 1.0 βενζίνης, 120 ίππων, με «6άρι» μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή