Οι υψηλές αμοιβές δεν φέρνουν προκρίσεις

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 12:00
REUTERS/DYLAN MARTINEZ

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - France vs Argentina - Kazan Arena, Kazan, Russia - June 30, 2018 Argentina's Lionel Messi looks looks dejected REUTERS/Dylan Martinez

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Αγγελικής Κοτσοβού
[email protected]

Το Μουντιάλ και το όνειρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε άδοξα για την Πορτογαλία, η οποία αποκλείστηκε από την Ουρουγουάη.

Εκτός συνέχειας του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού τουρνουά του πλανήτη βρέθηκε και η Αργεντινή μετά την ήττα από τη Γαλλία, διαψεύδοντας όσους πίστευαν στις δυνατότητές της και στον ηγετικό ρόλο του Μέσι.

Το βάρος του αποκλεισμού των δύο ομάδων αναγκαστικά πέφτει στους ώμους των δυο σούπερ-σταρ των γηπέδων, του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μέσι και Ρονάλντο, δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αποτελούν ταυτόχρονα και τους δύο πιο ακριβοπληρωμένους «μάγους της στρογγυλής θεάς» στον κόσμο. Στη λίστα του «Forbes» με τους 100 υψηλότερα αμειβόμενους αθλητές στον κόσμο, οι ποδοσφαιριστές καταλαμβάνουν τρεις από τις πέντε υψηλότερες θέσεις. Την πρωτιά έχει ο Λιονέλ Μέσι, με συνολικές αποδοχές 111 εκατ. δολαρίων. Ο περίφημος «La Pulga» -λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα- αγωνίζεται από το 2000 με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, ενώ το 2017 υπέγραψε συμβόλαιο για παραμονή στην ομάδα έως τη σεζόν 2020-2021.

Ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά είχε τα σκήπτρα του υψηλότερα αμειβόμενου αθλητή. Σύμφωνα με το «Forbes» οι συνολικές ετήσιες αποδοχές του 33χρονου άσου και πατέρα τεσσάρων παιδιών υπολογίζονται στα 108 εκατ. δολάρια.Ο Νεϊμάρ καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με 90 εκατ. δολάρια.

Τα ποσά φαντάζουν αστρονομικά για τους κοινούς θνητούς. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, προσελκύοντας δισεκατομμύρια θεατές. Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν τους αγώνες του Μουντιάλ το 2014, με την παγκόσμια διοργάνωση να αποφέρει έσοδα άνω των 5,7 δισ. δολαρίων. Για τους Ρονάλντο και Μέσι οι τίτλοι τέλους έπεσαν νωρίς.

Τα φώτα παραμένουν στραμμένα στον Νεϊμάρ και τη Βραζιλία, που παραμένει μεγάλο φαβορί. Όμως στο φετινό μουντιάλ, πολλά από τα φαβορί έμειναν εκτός συνέχειας.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή