Τραμπ: «Φρικτή» η επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 21:51
UPD:21:54
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να μπορούν να εργάζονται χωρίς να αισθάνονται ότι απειλούνται, διαμήνυσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καταγγέλοντας τη «φρικτή» επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette, στην Αννάπολις.

«Η επίθεση αυτή μας σόκαρε και γέμισε τις καρδιές μας με θλίψη. Οι δημοσιογράφοι, όπως όλοι οι Αμερικανοί, θα πρέπει να μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους χωρίς τον φόβο ότι θα πέσουν θύματα βίαιων επθέσεων. Φρικτό, φρικτό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Τραμπ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει «ότι είναι δυνατόν για να περιορίσει τη βία και να προστατεύσει τις ζωές αθώων».

Από την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας σκοτώθηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι και μια υπάλληλος του εμπορικού τμήματος.

Ο δράστης εισέβαλε στο κτίριο οπλισμένος με ένα τουφέκι που είχε αγοράσει νόμιμα και, αφού πυροβόλησε τα θύματά του, παραδόθηκε στους αστυνομικούς χωρίς να φέρει αντίσταση.

Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στόχος του ήταν «να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε», πιθανότατα επειδή έτρεφε έχθρα προς την εφημερίδα, λόγω μιας παλαιότερης δικαστικής διένεξης που είχε με την διεύθυνσή της και με έναν δημοσιογράφο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή