ΗΠΑ: Κατηγορίες για πέντε ανθρωποκτονίες στον δράστη της επίθεσης στην Capital Gazette

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 16:42
UPD:17:31
REUTERS/JOSHUA ROBERTS
A- A A+

Κατηγορίες για πέντε ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης απαγγέλθηκαν στον 38χρονο που διέπραξε τη «στοχευμένη», κατά την αστυνομία, επίθεση στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, την πρωτεύουσα της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, σε μια από τις φονικότερες επιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ εναντίον δημοσιογράφων στην αμερικανική ιστορία.

Η αστυνομία δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του υπόπτου, αλλά τα αρχεία του δικαστηρίου στο Ίντερνετ αναφέρουν ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πέντε φόνους εκ προμελέτης σε έναν άνδρα με το όνομα Τζάροντ Ράμος από το Λόρελ.

Ο Ράμος κατηγορείται ότι εισέβαλε την Πέμπτη το απόγευμα τοπική ώρα στον όμιλο της εφημερίδας Capital Gazette και άρχισε να πυροβολεί πίσω από μια γιάλινη πόρτα, μετά αναζήτησε πιθανά θύματα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως αυτούς που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα σύνταξης, σύμφωνα με την αστυνομία και έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Θύματά του είναι οι Ρομπ Χιάζεν (59 ετών), Γουέντι Γουίντερς (65 ετών), Ρεμπέκα Σμιθ (34 ετών), Τζέραλντ Φίσμαν (61 ετών) και Τζον Μακναμάρα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Αν Αραντελ, Ουίλιαμ Κραμπφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όλοι ήταν δημοσιογράφοι εκτός της Σμιθ, η οποία ήταν βοηθός πωλήσεων, διευκρίνισε.

Η εφημερίδα της Αννάπολις The Capital, η οποία ανήκει στον όμιλο Gazette, κυκλοφόρησε σήμερα με τις φωτογραφίες των θυμάτων και τον τίτλο «5 νεκροί από πυρά στην The Capital» στο πρωτοσέλιδό της.

Το 2012, ο Ράμος είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Έρικ Χάρτλι, τότε δημοσιογράφου της Capital Gazette, και του Τόμας Μάρκαρτ, τότε διευθυντή της εφημερίδας. Το 2015, η δικαιοσύνη δικαίωσε την εφημερίδα και τον πρώην συνεργάτη της, σύμφωνα με τη Baltimore Sun, στην οποία ανήκει η Capital Gazette.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή