Β. Κορέα: «Νόμιμη άμυνα» η εκτόξευση πυραύλων

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 08:58
A- A A+

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων, απειλώντας να επαναλάβει «αυτήν την πράξη νόμιμης άμυνας», εάν η διεθνής κοινότητα ασκήσει πιέσεις επί του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.

«Η επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλων αυτήν τη φορά εντάσσεται στις κανονικές στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την ικανότητες νόμιμης άμυνάς μας», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας που μεταδόθηκε από το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων στο πλαίσιο των προσπαθειών με στόχο την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της νόμιμης άμυνάς μας. Εάν οποιοσδήποτε μας ασκήσει πίεση, θα αναγκασθούμε να απαντήσουμε με ακόμη πιο δραστικές πράξεις», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, στην οποία διευκρινίζεται ότι οι δοκιμές των πυραύλων δεν έχουν σχέση με τις εξαμερείς συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Στο Τόκιο εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ στα Ηνωμένα Εθνη προειδοποίησε, σύμφωνα με την ιαπωνική τηλεόραση, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να απαντήσει εμπράκτως, εάν ο ΟΗΕ επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Πιονγιάνγκ.

«Εάν επιβληθούν κυρώσεις, θα ληφθούν μέτρα σε απάντηση», δήλωσε ο Χαν Σονγκ-ριολ, δεύτερος στην ιεραρχία της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Εθνη σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Ο υπουργός Αμυνας της Νότιας Κορέας Γιούν Κουάνγκ-ουνγκ αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα στο ενδεχόμενο της εκτόξευσης και άλλων πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή