Ταϊλάνδη: Διεθνής επιχείρηση για τον εντοπισμό παιδιών σε σπηλιά

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 14:53
UPD:14:57
REUTERS/SOE ZEYA TUN
A- A A+

Με τη συνδρομή Αμερικανών και Βρετανών ειδικών συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 παιδιών που έχουν εγκλωβιστεί σε σπηλιά στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, στη βόρεια Ταϊλάνδη. Καθώς όμως οι βροχές συνεχίζονται και το επίπεδο του νερού ανεβαίνει, οι Βρετανοί δύτες αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσαν οι ταϊλανδέζικες Αρχές.

Τα 12 αγόρια, μέλη μιας ομάδας ποδοσφαίρου με ηλικίες από 11 έως 16 ετών, μπήκαν στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ, που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Μιανμάρ και το Λάος, μετά την προπόνησή τους το Σάββατο.

Η μητέρα ενός αγοριού ήταν αυτή που ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνισή τους, όταν ο γιος της δεν επέστρεψε σπίτι του το Σάββατο το βράδυ μετά την προπόνηση. Τα πράγματα των παιδιών - ποδήλατα και παπούτσια - βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην είσοδο της σπηλιάς.

Εκτός από τις προσπάθειες που γίνονται από την κεντρική είσοδο της σπηλιάς, οι διασώστες προσπαθούν να βρουν άλλες εισόδους από την κορυφή της σπηλιάς.

Συνοριοφύλακες και αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά χτενίζουν το βουνό για να εντοπίσουν φυσικά πηγάδια που ίσως οδηγούν στη σπηλιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή