Σολτς: Συγκρατημένα αισιόδοξος για επίλυση της ενδοκυβερνητικής κόντρας

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 01:02
UPD:01:09
REUTERS/AXEL SCHMIDT
A- A A+

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η ενδοκυβερνητική «διαμάχη» για το μεταναστευτικό θα επιλυθεί, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο «τσάρος» της οικονομίας εκτίμησε ότι υπάρχουν πιθανότητες επίλυσης της κρίσης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με αφορμή τη μεταναστευτική κρίση.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU, Χορστ Ζεεχόφερ, έχει δώσει προθεσμία λίγων ημερών στην Άγκελα Μέρκελ, ώστε να βρεθεί λύση στο φλέγον προσφυγικό ζήτημα.

Εφόσον δεν καταστεί εφικτή μία ευρωπαϊκή «απάντηση» στο ζήτημα, τότε ο ίδιος έχει απειλήσει ότι θα προχωρήσει σε μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Μία τέτοια κίνηση, ωστόσο, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της Άγκελα Μέρκελ, θα οδηγήσει την τελευταία στην αποπομπή του Ζεεχόφερ από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την άρση της στήριξης του CSU στην κυβέρνηση CDU-SPD.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, καθώς τα κόμματα της συμπολίτευσης δυσκολεύονται να συμφωνήσουν. Αλλά, νομίζω πως δεν αποκλείεται να βρεθεί μια λύση» επεσήμανε ο Σολτς, ο οποίος προέρχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή