ΥΠΕΞ: Η Τουρκία οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 12:54
A- A A+

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η εκπλήρωση των οποίων πρέπει να γίνει σε τακτικό και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την υποψήφια προς ένταξη χώρα, την Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τιμά και εννοεί τις συμφωνίες τις οποίες έχει κάνει με όλα τα κράτη και βεβαίως με τα υποψήφια κράτη». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικων, Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει το Πρωτόκολλο για την Τελωνειακή Ενωση εάν δεν αρθεί η «απομόνωση» των Τουρκοκυπρίων.

Η ελληνική θέση είναι γνωστή και σαφής, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία έχει αναλάβει ορισμένες υποχρεώσεις και πρέπει να τις τηρήσει στο χρονοδιάγραμμα που ορίζουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ερώτηση εάν η εταιρική σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αφήνει στην ¶γκυρα περιθώρια για αναβολή της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι «αυτό το οποίο ισχύει είναι η απόφαση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή