Για πάντα «πράσινος» ο Καλάθης

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 14:34
UPD:14:34
INTIME SPORTS

Η πιο χαρούμενη είδηση για τον κόσμο του Παναθηναϊκού έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης (27/06). Εδώ κι αρκετές μέρες γνώριζαν για την εξωπραγματική, για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση της ΚΑΕ στον διεθνή πλέι μέικερ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ωστόσο, η καθυστέρηση από την πλευρά του έκανε τους πάντες να ανησυχούν.

A- A A+

Δεν πάει πουθενά! Ο Νικ Καλάθης αποδέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού και είπε το «ναι» για την επέκταση της συνεργασίας του με το «τριφύλλι» έως το καλοκαίρι του 2021.

Η πιο χαρούμενη είδηση για τον κόσμο του Παναθηναϊκού έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης (27/06). Εδώ κι αρκετές μέρες γνώριζαν για την εξωπραγματική, για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση της ΚΑΕ στον διεθνή πλέι μέικερ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ωστόσο, η καθυστέρηση από την πλευρά του έκανε τους πάντες να ανησυχούν.

Τελικά, όμως, ο 29χρονος άσος, ο οποίος στη διάρκεια της σεζόν έκανε «μαγικά» πράγματα στην Ελλάδα και στην Euroleague, αποδέχτηκε την πρόταση των 6.5 εκ. ευρώ που του έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και θα παραμείνει ο ηγέτης των «πρασίνων» και την επόμενη περίοδο.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή έμεινε και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς την παραμονή του Καλάθη στο ρόστερ. Στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον «ισχυρό άνδρα» του συλλόγου, ο Καταλανός τεχνικός είχε θέσει κάποιες εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν υπήρχε θετική κατάληξη στην υπόθεση, ωστόσο, δεν θα χρειαστεί να αλλάξει άρδην ο προγραμματισμός ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Καλάθης θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας παίκτης στην ιστορία των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης! Προηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η καθοριστική τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον παίκτη και στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και, πλέον, οι «πράσινοι» με ηρεμία και...άνεση θα κοιτάξουν να φτιάξουν την ομάδα της ερχόμενης σεζόν γύρω από τον έμπειρο και ποιοτικό πλέι μέικερ.

                Επίθεση της ΚΑΕ στον Ολυμπιακό

 

Ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού και τους χειρισμούς τους, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, στο θέμα των ΚΕΔ/ΕΟΚ, αλλά και στο «ξήλωμα» της ομάδας εξέδωσε ο Παναθηναϊκός.

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για κινήσεις και ελιγμούς που είναι επικίνδυνοι και δυναμιτίζουν το κλίμα, ενώ οι «πράσινοι» διερωτώνται για ποιο λόγο ο «αιώνιος» αντίπαλος αποφάσισε να αλλάξει εντελώς την ομάδα από τη στιγμή που κατηγορούν τους διαιτητές για τις ήττες εντός των τειχών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Με συμπάθεια και παράλληλα με απορία παρακολουθούμε το «ξήλωμα» της πιο «επιτυχημένης» ομάδας της εννιαετίας. Μετά τις αναμενόμενες, ωστόσο, εξελίξεις οφείλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα που βασάνισαν όλο τον χρόνο τη φίλαθλη γνώμη και λογικά θα τα ξαναβρούμε όλοι μπροστά μας. 

Από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου και εν συνεχεία σε «επιλεγμένες» ημερομηνίες, η ΚΑΕ Ολυμπιακός δυναμίτιζε επικίνδυνα το κλίμα με ανακοινώσεις, διαρροές, κύκλους και… τετράγωνα. Για τα ανεπιτυχή της αποτελέσματα έφταιγαν η ΕΟΚ, η ΚΕΔ, ο κόσμος, συγκεκριμένοι διαιτητές που δεν σφύριζαν τους αγώνες τους, τα διχτάκια, τα ρολόγια και φυσικά ο Παναθηναϊκός. 

Αλήθεια, αφού έφταιγαν όλοι αυτοί γιατί «ξηλώνουν» τα πάντα στην ομάδα τους; Γιατί παίρνουν «σκούπα», όπως διατείνονται, αλλάζοντας προπονητές, παίκτες, ιατρικό επιτελείο και ό,τι άλλο μπορούν; 

Η εξέλιξη των πραγμάτων αποδεικνύει περίτρανα στα μάτια όλης της φίλαθλης Ελλάδας το πόσο επικίνδυνοι είναι οι ελιγμοί και η συμπεριφορά της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Αποδεικνύει με πόση ευκολία και χωρίς καμία συναίσθηση πυροδοτούν το κλίμα και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων (τους απάντησε και ο κόσμος τους με το άδειο ΣΕΦ στον τέταρτο τελικό). Αυτή η αντιφατική στάση της πιο «επιτυχημένης» ομάδας της εννιαετίας οφείλει να προβληματίσει τους φορείς του αθλήματος καθώς είναι πασιφανές πια πως έχουμε να κάνουμε με μια πάγια τακτική των «ερυθρολεύκων» που θα την ξανασυναντήσουμε. 

Ως πότε θα σέρνεται το μπάσκετ στα κέφια τους; Ως πότε θα είναι όλα «καλώς καμωμένα» μόνο όταν κερδίζουν; Για την ώρα, το «ξήλωμα» των «επιτυχημένων» οδηγεί σ’ ένα γενναίο «ξεγύμνωμα» στα μάτια όλων των φιλάθλων. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε και του χρόνου τα ίδια. 

Καλό καλοκαίρι…».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις