Σκανδαλίδης: «Η Αθήνα αλλάΖΕΙ. Είναι δέσμευση»

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 14:46

A- A A+

«Η Αθήνα αλλάΖΕΙ! Είναι δέσμευση», είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Σκανδαλίδη, το οποίο ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθημαίων.

Κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του, ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύθηκε πως αν μέσα σε δύο χρόνια η Αθήνα δεν είναι μία από τις καθαρότερες πόλεις στην Ευρώπη, θα παραιτηθεί τόσο από το αξίωμα του δημάρχου (αν έχει εκλεγεί), όσο και από την πολιτική γενικότερα.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα ονόματα των ήδη δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Ομορφη πόλη» του Χρήστου Παπουτσή, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν με τον συνδυασμό του κ. Σκανδαλίδη. Πρόκειται για τους: Γ. Αρσένη, Π. Ζούνη, Κ. Καψή, Π. Μπέη, Κ. Παταβούκα, Α. Ροκόφυλλου, Γ. Σωτηρόπουλου και Υ. Τζάρβις.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα ονόματα, των εκλεγμένων κατά δημοτικά διαμερίσματα, διαμερισματικών συμβούλων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο -εάν εκλεγεί- τα διαμερισματικά Συμβούλια να μετατραπούν σε δημοτικά Συμβούλια γειτονιάς, με αρμοδιότητα και αντίστοιχους πόρους στους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας. Κάθε διαμέρισμα θα έχει τον δικό του αντιδήμαρχο, με δικαίωμα υπογραφής και εκταμίευσης.

Θέματα που θα συγκεντρώσουν τις προσπάθειες του υποψήφιου δημάρχου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη με αποφάσεις για το ρυθμιστικό σχέδιο, τη διαχείριση σκουπιδιών, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τους πνεύμονες πρασίνου.

Αλλες δεσμεύσεις του συνδυασμού του κ. Σκανδαλίδη είναι η υλοποίηση χρηματοδοτικού σχήματος για την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων και διατηρητέων κτιρίων, η δέσμευση, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, των ελεύθερων χώρων, η απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους κ.λπ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή