Παπούλιας: Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν η Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2006 16:22
A- A A+

Το πρόβλημα του οδοιπορικού της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση εξαρτάται από την πρόοδο που η γειτονική μας χώρα θα επιτελέσει στην εκπλήρωση των όρων και των προϋποθέσεων που (της) έχει θέσει η Ε.Ε. όπως και σε όλα τα υποψήφια προς ένταξη μέλη. Δεν μπορώ να εκτιμήσω αν η Τουρκία θα μπορέσει να εκπληρώσει αυτές της τις υποχρεώσεις», σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το Ρέικιαβικ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και της ευχόμαστε τα καλύτερα. Αλλά αυτό εξαρτάται από την Τουρκία, την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ισλανδίας ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο πρόκειται να επισκεφθεί το Ρέικιαβικ ο κ. Γκορμπατσόφ για την 20ή επέτειο από τη συνάντηση του 1986, που ήταν και η αρχή του τέλους του ψυχρού πολέμου.

Ο κ. Παπούλιας θα επισκεφθεί αργότερα σήμερα σταθμό παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας και το βράδυ θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος της Ισλανδίας κ. Γκρίμσον.

Σημειώνεται ότι το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το ισλανδικό Προεδρικό Μέγαρο είχε στεγάσει προ 200 ετών το μοναδικό σχολείο της Ισλανδίας όπου διδάσκονταν η αρχαία ελληνική γλώσσα και η ελληνική ιστορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή