Γκαλτιέρι: Μεγάλη επιτυχία για Ελλάδα-Ευρωζώνη η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 15:37
UPD:15:41
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ως «μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε Ρομπέρτο Γκαλτιέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ο κ. Γκαλτιέρι συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για την εφαρμογή, όπως είπε, των προαπαιτούμενων, αλλά και των μεταρρυθμίσεων που έγιναν, καθώς και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Αναφέρθηκε και στο «μαξιλάρι ρευστότητας» και τόνισε ότι όλα αυτά είναι στοιχεία που οδηγούν στην επιτυχή στροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι «εναπόκειται στην Ελλάδα να συνεχίσει τις δράσεις για βιώσιμη ανάπτυξη» και σημείωσε ότι «η ΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται και θα συνδράμει την Ελλάδα στην πορεία της για βιώσιμη ανάπτυξη τη μεταμνημονιακή εποχή», ζητώντας «να βελτιωθεί το περιβάλλον για επενδύσεις στη χώρα».

Τέλος, ο κ. Γκαλτιέρι έκανε ειδική αναφορά στους στόχους της ΕΕ, αναφέροντας ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα για μια καλύτερη ευρωζώνη». Όπως είπε, στην τωρινή επίσκεψή τους τα μέλη της Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα παραπάνω με τους έλληνες αξιωματούχους, γεγονός που το χαρακτήρισε ως «αλλαγή σελίδας».

Ο ιταλός ευρωβουλευτής (Ευρωπαϊκή Αριστερά) ήταν επικεφαλής δωδεκαμελούς αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών που είχαν συναντήσεις στην Αθήνα με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη μεταξύ των οποίων οι κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος, αλλά και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και με τους προέδρους της ΕΛΣΤΑΤ και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ. Επίσης, οι ευρωβουλευτές συναντήθηκαν με εκπροσώπους επαγγελματικών οργανισμών και ενώσεων, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Από ελληνικής πλευράς, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Νότης Μαριάς.

Η αποστολή των ευρωβουλευτών στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ασκήσει τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο όσον αφορά την εφαρμογή και ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής συνδρομής και προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας. Κι όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ρομπέρτο Γκαλτιέρι, η αποστολή αυτή «είναι η τελευταία», καθώς «η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή