Ζιμπάμπουε: Ένας νεκρός μετά από έκρηξη σε προεκλογική ομιλία του προέδρου της χώρας

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 16:02
UPD:16:04
REUTERS/HANDOUT

Ο πρόεδρος δεν έπαθε το παραμικρό, ωστόσο μεταξύ των τραυματιών είναι οι δύο αντιπρόεδροι της χώρας, Κονσταντίνο Τσιουένγκα και Κέμπο Μοχάντι, ένας υπουργός και πολλοί αστυνομικοί, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Τζορτζ Τσαράμπα. 

A- A A+

Ένας άνθρωπος υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του από την έκρηξη που σημειώθηκε στο Μπουλαουάγιο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ζιμπάμπουε, στο τέλος προεκλογικής συγκέντρωσης που έκανε ο πρόεδρος της χώρας Έμερσον Μνανγκάγκουα, το Σάββατο.

Ο Μνανγκάγκουα εκφωνούσε ομιλία στο στάδιο Γουάιτ Σίτι της πόλης, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο πρόεδρος δεν έπαθε το παραμικρό, ωστόσο μεταξύ των τραυματιών είναι οι δύο αντιπρόεδροι της χώρας, Κονσταντίνο Τσιουένγκα και Κέμπο Μοχάντι, ένας υπουργός και πολλοί αστυνομικοί, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Τζορτζ Τσαράμπα. «Ακόμη περιμένουμε πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη» σημείωσε, εξηγώντας ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο των επισήμων. Τραυματίστηκαν επίσης τρεις εργαζόμενοι της δημόσιας τηλεόρασης ZBC.

Ο Μνανγκάγκουα απομακρύνθηκε από το σημείο και μεταφέρθηκε στην έδρα της επαρχίας στο Μπουλαουάγιο, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα των δραστών της ενέργειας αυτής από την οποία τραυματίστηκαν 49 άνθρωποι.

Αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF δήλωσε ότι το θύμα ήταν μέλος της προεδρικής φρουράς, η οποία προστατεύει εκτός από τον πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους του.

Ο Μνανγκάγκουα δήλωσε ότι η έκρηξη αυτή δεν θα σταματήσει τις εκλογές, τις οποίες θα επιβλέπουν ξένοι παρατηρητές για πρώτη φορά από το 2002. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε τους παρατηρητές της στη Ζιμπάμπουε το Σάββατο.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσάριτι Τσαράμπα και ο υπουργός Υγείας Ντέιβιντ Παριρενγιάτουα, ο οποίος παρακολουθεί το θέμα των τραυματιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Μπουλαουάγιο, αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή