Σε φορτισμένο κλίμα οι εκδηλώσεις μνήμης στο Λονδίνο

Δύο λεπτών σιγή σε όλη τη Βρετανία στις 12:00 τοπική ώρα
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 11:55
A- A A+

Αρχισαν σήμερα στο Λονδίνο οι εκδηλώσεις μνήμης ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον και η υπουργός Πολιτισμού Τέσα Τζόουελ κατέθεσαν στεφάνι στον σταθμό του Κινγκς Κρος στο Λονδίνο, από όπου ξεκίνησαν οι δράστες των επιθέσεων της 7ης Ιουλίου.

Στις 08:50 (τοπική ώρα), ακριβή ώρα την έκρηξης των τριών βομβών πριν από έναν χρόνο στο μετρό του Λονδίνου, εκατοντάδες Λονδρέζοι παρακολούθησαν σιωπηλά την πρώτη αυτή εκδήλωση τιμής προς τα θύματα των επιθέσεων. Ολόκληρη η Βρετανία θα τηρήσει δύο λεπτών σιγή τις 12:00.

Στεφάνι από λουλούδια θα κατατεθεί και στην Πλατεία Τάβιστοκ στις 09:47, την ακριβή ώρα της έκρηξης της τέταρτης βόμβας στο λεωφορείο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε φορτισμένο κλίμα, που εντάθηκε ακόμα περισσότερο μετά την προβολή από το Αλ Τζαζίρα -χθες παραμονή της επετείου- βίντεο με δηλώσεις ενός από τους δράστες των επιθέσεων στο μετρό του Λονδίνου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/07/06/1211402.htm .

Οι επιθέσεις του Λονδίνου σημειώθηκαν στις 7 Ιουλίου, με δράστες τέσσερις νεαρούς βρετανούς μουσουλμάνους και απολογισμό 56 νεκρούς (ανάμεσά τους και οι βομβιστές) και τουλάχιστον 700 τραυματίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή