Λαφαζάνης: Οι κ.κ. Σιούφας και Παπαθανασίου ρίχνουν στάχτη στα μάτια για την ακρίβεια

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 13:11
A- A A+

Οι κ.κ. Σιούφας και Παπαθανασίους επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού. Η ακρίβεια επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση της Ν.Δ. και για την εφιαλτική κατάσταση που κυριαρχεί, πλέον, στην αγορά με τις τιμές σε όλα σχεδόν τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης να εκτοξεύονται σε νέα ύψη.

Αυτό ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού και του υφυπουργού Ανάπτυξης με αφορμή την ανακοίνωση του πληθωρισμού Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, οι κ.κ. Σιούφας και Παπαθανασίου «αποσιωπούν συνειδητά το γεγονός ότι οι σαρωτικές αυξήσεις στα πετρελαιοειδή δεν οφείλονται μόνο στην κερδοσκοπία των διεθνών τιμών, αλλά και στην εγχώρια κερδοσκοπία, κυρίως του καρτέλ των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, απέναντι στο οποίο η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά, στηρίζοντας τα υπερκέρδη του».

Επίσης όπως επισημαινει το στέλεχος του ΣΥΝ, «τα κυβερνητικά ψέματα δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η απελευθέρωση των εισιτηρίων στην ακτοπλοΐα αντί να μειώσει τα κόμιστρα, έχει προσφέρει την ευκαιρία στο εφοπλιστικό κεφάλαιο να κερδοσκοπεί σε βάρος των πολιτών, των νησιών μας και του τουρισμού».

Η αύξηση κατά 3,2% του επίσημου τιμαρίθμου τον Ιούνιο, καταλήγει ο κ. Λαφαζανης, «παρ’ όλο που δεν καλύπτει το πραγματικό κύμα ακρίβειας που σαρώνει στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, και η αναμενόμενη κλιμάκωση του τον Ιούλιο επιβεβαιώνει ότι οι κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας είναι άλλη μία μορφή αφαίμαξης των μισθωτών και συνταξιούχων, αφού οι αυξήσεις στα εισοδήματά τους είναι κάτω και από αυτόν τον επίσημο τιμάριθμο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή