Εκτός Netflix ο υπεύθυνος επικοινωνίας λόγω ρατσιστικού σχολίου

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 17:26
UPD:17:36
A- A A+

Το Netflix, ο αμερικανικός κολοσσός της streaming βιομηχανίας του θεάματος, απέλυσε τον διευθυντή επικοινωνίας του επειδή χρησιμοποίησε άκρως ρατσιστική και προσβλητική λέξη για τους Αφροαμερικανούς, έγραψε το Hollywood Reporter, επικαλούμενο εσωτερικό σημείωμα που απέστειλε ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming Reed Hastings.

Ο Jonathan Friedland, ο οποίος εντάχθηκε στο Netflix το 2011, απολύθηκε για την «περιγραφική του χρήση της λέξης που αρχίζει από ''Ν...'' τουλάχιστον σε δύο περιστάσεις στη δουλειά», γράφει ο Reed στο σημείωμα, το οποίο δημοσιεύτηκε ολόκληρο από τον ιστότοπο.

Jonathan Friedland

Τα περιστατικά αυτά δείχνουν μια «απαράδεκτα χαμηλή φυλετική συνείδηση και ευαισθησία» και «δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας ως εταιρεία», συνεχίζει ο Hastings στο υπηρεσιακό σημείωμά του.

Ο Jonathan Friedland επιβεβαίωσε την απόλυσή του στο Twitter, όπου έγραψε:

«Φεύγω από το Netflix έπειτα από επτά χρόνια. Στους αρχηγούς δεν επιτρέπεται να μπορεί να τους προσαφθεί κάτι (...) και δυστυχώς εγώ δεν στάθηκα στο ύψος αυτού του κριτηρίου, δείχνοντας έλλειψη ευαισθησίας όταν μίλησα στην ομάδα μου για λέξεις που προσβάλλουν στην κωμωδία. Αισθάνομαι απαίσια για την αναστάτωση που προκάλεσε αυτό το ολίσθημα στους ανθρώπους σε μια εταιρεία που αγαπώ και στην οποία θέλω όλοι να αισθάνονται ότι ανήκουν και εκτιμώνται».

Reed Hastings

Ο Reed Hastings διευκρίνισε ότι ο Friedland χρησιμοποίησε πρώτη φορά την άκρως ρατσιστική και προσβλητική αυτή λέξη σε συνάντηση του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων πριν από μερικούς μήνες σχετικά με τους όρους που είναι προσβλητικοί. Ορισμένοι του είπαν στη συνέχεια ότι η χρήση που έκανε της λέξης αυτής ήταν ακατάλληλη και αυτός ζήτησε συγγνώμη.

Ωστόσο την χρησιμοποίησε ξανά λίγες ημέρες μετά την πρώτη φορά σε συνάντηση που είχε με μαύρους εργαζομένους από το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού, οι οποίοι «προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την αρχική προσβολή», σημείωσε ο Reed.

Το δεύτερο περιστατικό, το οποίο ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας streaming διευκρίνισε ότι πληροφορήθηκε μόλις αυτήν την εβδομάδα, «επιβεβαίωσε μια βαθειά έλλειψη κατανόησης και με έπεισε ότι ο Jonathan πρέπει να φύγει».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς