Στη μίνι σύνοδο στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο Αλέξης Τσίπρας

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 16:37
UPD:18:28
EU/Etienne Ansotte/Etienne Ansotte
A- A A+

Στο κτίριο Berlaymont των Βρυξελλών, όπου διεξάγεται η άτυπη συνάντηση εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και το άσυλο, βρίσκεται από το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τη συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 16 χώρες, συγκάλεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα συνέλθει στις 28 και 29 Ιουνίου και θα ασχοληθεί με τα εν λόγω ζητήματα.

Ο κ. Τσίπρας προσήλθε με τις πάγιες ελληνικές θέσεις, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου, με δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης.

EURONEWS

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα τονίσει ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, χωρίς μονομερείς πρωτοβουλίες, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, καθώς και συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης προσφύγων και μεταναστών.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει «όλες τις λογικές προτάσεις» στο πλαίσιο μιας «δίκαιης κατανομής των βαρών», δηλώνει από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στην «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» (κυριακάτικη έκδοση της FAZ) και τονίζει ότι η Αθήνα περιμένει τις γερμανικές προτάσεις και είναι προετοιμασμένη να αντιδράσει.

Όπως επισημαίνει, μια λύση πρέπει να έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα, να περιλαμβάνει μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου και μηχανισμό κατανομής προσφύγων, ο οποίος θα ανακουφίζει χώρες οι οποίες υποδέχονται πρώτες τους πρόσφυγες, όπως η Ελλάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή