Στο πλεχτό θα μπει η μπάλα;

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 12:00
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
[email protected]

Είναι η ιδέα μου ή το κλίμα στην καγκελαρία μοιάζει μ’ αυτό στα αποδυτήρια των παγκόσμιων πρωταθλητών;

Η απρόσμενη ήττα της απέναντι στο μαχητικό Μεξικό έφτανε για να φέρει τα πάνω κάτω στις τάξεις της Εθνικής Γερμανίας και να δώσει λαβή για αυστηρή κριτική. Σάμπως η «σιδηρά κυρία» δεν είδε μετά από τόσα χρόνια κυριαρχίας ακόμη και τον επιχειρηματικό κόσμο να την επικρίνει για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη διχόνοια στις τάξεις της κυβέρνησης; «Δείξτε αποφασιστικότητα», η Ένωση Βιομηχάνων απεχθάνεται την αβεβαιότητα.

Έλειπε η μαχητικότητα που είχαν δείξει στο Μουντιάλ του 2014 οι έμπειροι μπαλαδόροι, παρατήρησαν πολλοί. Ανόρεκτη σύρθηκε και η Μέρκελ στις εκλογές του 2017, και φαίνεται η αμηχανία στα καυτά.

«Αν έχει πετύχει κανείς έναν στόχο ζωής -για έναν ποδοσφαιριστή τέτοιος στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, για έναν πολιτικό η ισχύς και η διάρκεια- χάνει μεγάλο μέρος από το κίνητρό του». Είναι τόσο απλό, όσο λέει ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και αρχηγός της «Νατσιονάλμανσαφτ», Όλιβερ Καν;

Το σημερινό παιχνίδι απέναντι στους Σουηδούς μοιάζει με πρόωρο τελικό, όπως και η μίνι σύνοδος για το προσφυγικό. Η καγκελάριος έχει, βέβαια, άλλη μία ευκαιρία έως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης-29ης Ιουνίου. Ευκαιρία-διορία από τον πολιτικό «αδελφό», που αμφισβητεί ευθέως την κυρία και προειδοποιεί ότι τυχόν καρατόμησή του θα σημάνει πτώση της κυβέρνησης. «Είμαι ο ηγέτης του CSU, ένα από τα τρία κόμματα συνασπισμού, και ενεργώ με την πλήρη υποστήριξη του κόμματός μου. Αν η καγκελαρία δεν είναι ικανοποιημένη με το έργο του υπουργού Εσωτερικών, τότε θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στον συνασπισμό», διεμήνυσε ο Βαυαρός.

Κάπως έτσι, κλείνει η συζήτηση, πριν καν ανοίξει, χωρίς ανταλλαγή απόψεων, ώστε να λάμψει η αβίαστη βία του καλύτερου επιχειρήματος; Νein! Αρχίζει το ματς, αλλά δεν είναι, όπως το ποδόσφαιρο, κοντά στην οικουμενική γλώσσα των ονείρων.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή