Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 18:58
A- A A+

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) επιβεβαίωσε σήμερα ότι απέτρεψε σχέδιο τρομοκρατών με στόχο το συγκοικωνιακό δίκτυο της Νέας Υόρκης και του γειτονικού Νιου Τζέρσει.

«Εξαρθρώσαμε ένα τρομοκρατικό δίκτυο που προγραμμάτιζε επίθεση στο συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής Νέας Υόρκης-Νιου Τζέρσει», αναφέρει το FBI σε ανακοίνωση του.

«Η σύλληψη ενός υπόπτου-κλειδί από τις αρχές του Λιβάνου ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την έρευνα αυτή», πρόσθεσε το FBI.

Εν τω μεταξύ στη Βηρυτό, ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών, Αχμαντ Φατφάτ, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους τη σύλληψη ενός Λιβανέζου, μετά το σημερινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Daily News», στο οποίο αναφέρεται ότι απετράπη από το FBI τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης, και ότι συνελήφθη στη Βηρυτό ενας από τους οργανωτές της επίθεσης.

Ο λιβανέζος υπουργός πρόσθεσε ότι ο άνδρας αυτός έχει συλληφθεί, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομα του. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η σύλληψη έγινε πριν από έξι εβδομάδες και ότι ο συλληφθείς πιθανολογείται ότι είναι επικεφαλής ενός δικτύου που εργάζεται στο διαδίκτυο, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι αρχές του Λιβάνου, ο ύποπτος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην οργάνωση των επιθέσεων στο μετρο της Νέας Υόρκης κατά τα τέλη του 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή