Επικοινωνιακό σκάκι «Time» και Μελάνια

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 20:56
UPD:21:09
REUTERS
A- A A+

Ένα κοριτσάκι από την Ονδούρα -η μητέρα του οποίου συνελήφθη στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού κατά την είσοδό της δίχως νόμιμα έγγραφα στις Ηνωμένες Πολιτείες- και ο Ντόναλντ Τραμπ πρωταγωνιστούν στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος τις τελευταίες ημέρες για τη στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος Τζον Μουρ είχε απαθανατίσε το κοριτσάκι να κλαίει γοερά, τη στιγμή που η μητέρα του τίθεται υπό κράτηση από τις αμερικανικές αρχές.

Στο εξώφυλλο, το κοριτσάκι εμφανίζεται τώρα να στέκεται μπροστά στον πρόεδρο των ΗΠΑ που κοιτάζει απαθής, με λεζάντα «καλώς ήρθες στην Αμερική».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά το προηγούμενο διάστημα, έγινε δέκτης σφοδρής κριτικής τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από το εξωτερικό, με τη διεθνή κοινότητα να αξιώνει τον άμεσο τερματισμό της πρακτικής του χωρισμού των οικογενειών μεταναστών, οι οποίες διέρχονται τα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα δίχως νόμιμα έγγραφα.

Τελικώς, το βράδυ της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα που ορίζει μεταξύ άλλων ότι οικογένειες των μεταναστών θα παραμένουν ενωμένες και δεν θα χωρίζονται, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Τη «σκυτάλη» στο επικοινωνιακό «σκάκι» έλαβε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, η οποία σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμάται πως ενθάρρυνε τον σύζυγό της να δράσει προς την κατεύθυνση της κατάργησης της πρακτικής χωρισμού των οικογενειών.

Την Πέμπτη, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά δύο κέντρα στο Τέξας, κοντά στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, όπου φιλοξενούνται παιδιά μεταναστών τα οποία είχαν διαχωριστεί από τις οικογένειές τους.

Από τις αρχές Μαΐου, τουλάχιστον 2.300 παιδιά και ανήλικοι παράτυποι μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους. Στην πλειονότητά τους, επρόκειτο για οικογένειες, οι οποίες διέφυγαν από χώρες της κεντρικής Αμερικής, όπου μαστίζονται από τη βία και τη φτώχεια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή